Társoldalunk:

A szlovénok öt góllal, a csehek egyel győztek a kézi Eb-n

2018.01.23. 20:25

A tavalyi világbajnokságon bronzérmes szlovénok öt góllal verték a legutóbbi Eb-n második helyezett spanyolokat, míg a csehek egy góllal megverték a macedónokat a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, Varasdon.

Ezzel még nekik is maradt esélyük az elődöntőbe jutásra, de kevesebb, mint a spanyoloknak.

A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, a második játékrész elején azonban a szlovénok nagyon eredményesen kézilabdáztak, szünetbeli egygólos előnyüket pár perc alatt ötre növelték, később pedig hét találatra is hízott a különbség. A spanyolok innen visszajöttek háromra, annál közelebb azonban nem tudtak zárkózni.

A vb-bronzérmes szlovénok öttel verték a spanyolokat a kézi eb-nForrás: AFP/Str

A mezőny legeredményesebb játékosa a spanyol Ferran Sole volt hat góllal.

A Veszprémben játszó szlovén Gasper Marguc öt, klubtársa Blaz Blagotinsek négy góllal zárt.

A keddi utolsó mérkőzés nagy részében a macedónok vezettek - volt öt gól is a különbség -, a hajrára azonban a csehek összeszedték magukat és fordítottak. A macedónok megkapták az esélyt az egyenlítésre, időn túli hétméterest dobhattak, de Dejan Manaszkov kihagyta.

Ezzel az utolsó forduló előtt nagyon összetömörült a mezőny: a dánok mögött három csapatnak négy, kettőnek pedig három pontja van.

A cseh Pavel Horak kapura dob a védekező macedón Velko Markoszki és Filip Taleszki előttForrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

A mezőny legeredményesebb játékosa a cseh Pavel Horak volt nyolc góllal. A Balatonfüred cseh jobbátlövője, Stanislav Kasparek, aki a nyártól a MOL-Pick Szegedben kézilabdázik majd, hatszor talált a macedónok kapujába.

Eredmények, középdöntő, 2. forduló:
II. csoport, Varasd (Varazdin):

Csehország-Macedónia 25-24 (11-13)
Szlovénia-Spanyolország 31-26 (13-12)

Az állás: 1. Dánia 6 pont, 2. Spanyolország 4 (111-91), 3. Németország 4 (97-95), 4. Csehország 4 (87-105), 5. Szlovénia 3 (108-107), 6. Macedónia 3 (94-105)