Újabb dán klasszis érkezését jelentette be a Veszprém kézicsapata

Rasmus Lauge Schmidt
Denmark's Rasmus Lauge Schmidt jumps to shoot on goal during the match for third place of the Men's 2018 EHF European Handball Championship between France and Denmark on January 28, 2018 in Zagreb. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Jövő nyártól a Telekom Veszprémben folytatja pályafutását Rasmus Lauge Schmidt, a dán kézilabda-válogatott balátlövője.

A bakonyi együttes honlapjának beszámolója szerint a 26 éves játékos kettő plusz egyéves szerződést írt alá a magyar bajnokhoz, és 2019. júliusától lesz a veszprémiek kézilabdázója.

"A Veszprém egy nagyszerű klub, nagy ambíciókkal, nehéz nekik nemet mondani. A legjobbamat fogom nyújtani annak érdekében, hogy trófeákhoz segítsem jövőbeli csapatomat, s alig várom, hogy én is élvezhessem a fantasztikus veszprémi hangulatot" - idézi a honlap Schmidtet.

A dán Rasmus Lauge Schmidt nyártól a Telekom Veszprémet erősíti Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A jelenleg a német SG Flensburg-Handewittben játszó átlövő korábban a THW Kielt és a Bjerringbro-Silkeborgot erősítette, a dán válogatottban pedig 98-szor lépett pályára, és 196 gólt szerzett. A nemzeti csapattal 2012-ben Európa-bajnoki címet nyert, emellett két világbajnoki ezüstöt szerzett.

A veszprémiek múlt szerdán jelentették be egy másik dán válogatott, René Toft Hansen szerződtetését: az olimpiai bajnok beálló most nyáron csatlakozik a csapathoz.

Az már korábban kiderült, hogy a francia irányító Kentin Mahé, a horvát balszélső Manuel Strlek, valamint a vajdasági születésű, spanyol állampolgár kapus Sterbik Árpád is a veszprémiek játékosa lesz nyártól, ugyanakkor távozik a horvát kapus Mirko Alilovic, a spanyol balszélső Cristian Ugalde, illetve a horvát beálló Renato Sulic.