Nem jutott döntőbe az UVSE a vízilabda Euroligában

KOMJÁDI Béla; Garda Krisztina, UVSE,Dunaújvárosi Egyetem, női vízilabda
Budapest, 2017. december 10. Rebecca Parkes, az UVSE játékosa (b) és a dunaújvárosi Garda Krisztina a női vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Dunaújvárosi Egyetem - UVSE mérkőzésen a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2017. december 10-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nem jutott be az UVSE női vízilabdacsapata az Euroliga döntőjébe, mivel 17-8-ra kikapott a Sabadelltől az oroszországi Final Four első napján.

Gyorsan kétgólos előnyre tett szert a spanyol csapat, majd a hátrányt Csabai Dóra és Keszthelyi Rita találatával dolgozta le Benczur Márton vezetőedző gárdája. A Sabadell újfent ellépett kettővel (4-2), majd az amerikai Margaret Steffens duplájával sikerült beérnie az ellenfelet az UVSE-nek.

A második negyed is spanyol góllal indult, Keszthelyi magabiztosan értékesített büntetője után pedig a találkozó során először háromgólos előnyt dolgozott ki a legutóbbi hét kiírásból négyszer győztes Sabadell. Bár a nagyszünet előtt Parkes Rebecca révén zárkózott az UVSE (8-6), a félidőben a már ötödik gólját szerző Judith Forca Ariza visszaállította a háromgólos különbséget.

A bronzéremért játszhat az UVSE Forrás: MTI/Illyés Tibor

A fordulást követően öt találatra növelte előnyét (11-6) a sorozat elmúlt évtizedének legeredményesebb együttese - Beatriz Ortiz Munoz is megszerezte ötödik gólját -, míg a magyar csapat játékosai többször is a kapufát találták el. Az eredményen Steffens kozmetikázott, ám a vb-ezüstérmes Forca Ariza hatodik gólja a záró felvonás előtt lezárta a fináléba jutás kérdését.

Az utolsó nyolc percben Steffens negyedszer is eredményes volt, de a súlyos vereséget így sem tudta elkerülni az UVSE.

A másik ágon a házigazda Kirisi az olasz Ekipe Orizzonte együttesével játszik.

Eredmény
Női Euroliga, elődöntő:
Sabadell (spanyol)-UVSE 17-8 (4-4, 5-2, 3-1, 5-1)
------------------------------------------------
A magyar csapat gólszerzői: Steffens 4, Keszthelyi 2, Csabai, Parkes 1-1