Társoldalunk:

Negyedik helyen zárt az UVSE a női vízilabda Euroligában

2018.04.21. 13:05

Negyedikként zárt az UVSE női vízilabdacsapata az Euroliga négyes döntőjében, miután a szombati helyosztón - a 6-6-ot követő büntetőpárbajban - alulmaradt az olasz Orizzonte együttesével szemben.

A magyar bajnok az oroszországi Final Four pénteki első napján 17-8-ra kikapott a spanyol Sabadelltől.

Eredmény (az európai szövetség honlapjáról):
Női Euroliga, elődöntő:
Ekipe Orizzonte (olasz)-UVSE 11-10 (3-0, 0-3, 2-1, 1-2 - büntetőkkel: 5-4)
a magyar csapat gólszerzői: Csabai, Sevenich 2-2, Keszthelyi, Szücs 1-1

Három kapufával "jelentkezett be" az UVSE a meccs elején, az olasz gárda viszont háromszor is betalált, így hamar jelentős hátrányba került Benczur Márton vezetőedző alakulata.

A második negyed nyitányaként megúszás végén Csabai Dóra biztos kézzel lőtt a kapuba, majd egy látványos Sevenich-csavargóllal 3-2-re felzárkózott az UVSE, alapvetően a feljavult támadójátéknak és a keményebbre váltó védekezésnek köszönhetően. A nagyszünetet megelőzően, csupán néhány másodperccel a második negyed vége előtt Csabai volt másodszor is eredményes, így 3-3-mal vonulhattak el pihenőre a csapatok.

A harmadik nyolc percben - a meccsen először - átvette a vezetést az UVSE: a csapatkapitány Keszthelyi Rita lőtt bombagólt messziről. Ekkor viszont két olasz találat következett (4-5).

A befejező játékrészben a holland légiós, Vivian Sevenich egyenlített, Szücs Gabriella révén pedig már ismét az UVSE állt jobban (6-5). Bő fél perc volt hátra, amikor emberelőnyből 6-6-ra módosította az állást az Orizzonte, s mivel a maradék időben nem változott az eredmény, következhettek az ötméteresek.

A büntetőpárbajból a cataniai gárda jött ki jobban, így övé lett a bronz, az UVSE-é pedig a negyedik hely.