Vágólapra másolva!
Hétfőn Argentína ellen kezdi meg szereplését a magyar női ifjúsági vízilabda-válogatott a belgrádi világbajnokságon. Nem meglepetés, hogy Dömsödi Dalma is Faragó Tamás és Petőváry Zsolt csapatának tagja, hiszen idén három korosztályban nyert bajnoki címet a Szentessel a fiatal tehetség.

"Igazából négy korosztályban játszottam ebben a szezonban, de felnőttben nem lett érem" - kezdte az Origónak a mindössze 15 éves szentesi center.

Mindez úgy lehetséges, hogy 2003-as születésű vagyok, így a gyerek korosztálytól a felnőtt csapatig befértem mindenhová, mert felfelé játszhatok, csak lefelé nem."

Dömsödi Dalma (fehérben) Forrás: www.szentesimozaik.hu/Vidovics Ferenc

Dömsödi Dalma az embertelennek tűnő tempót kiválóan bírja, egyáltalán nem megterhelő számára, hogy meccsről meccsre, edzésről edzésre megy. "Nagyon jól bírom fizikálisan, mert mindig van célom, amiért küzdhetek.

Idén az volt, hogy kijussak az U18-as világbajnokságra, amire holnap utazunk, úgyhogy mondhatjuk, hogy ez sikerült.

Ott pedig nyerni szeretnék, aztán majd a felnőtt válogatottság lesz a cél, de az még messze van, van addig időm bőven. Már annak is nagyon örülök, hogy három évvel fiatalabbként itt vagyok az U18-as csapatban."

A 15 éves center szerint szépen összeért most az ifi válogatott, az Origónak saját erősségéről is beszélt. "Centerként az a dolgom, hogy kiállításokat harcoljak ki, ezek pedig jól szoktak sikerülni. Hét hetet edzettünk együtt a lányokkal, úgy érzem, hogy nagyon jók vagyunk, mindenképp az éremszerzés a cél a világbajnokságon. A legnagyobb ellenfeleinknek a tavalyi Eb-győztes spanyolokat tartom."

A belgrádi ifi vb hétfőn kezdődik.