Vágólapra másolva!
A magyar férfi asztalitenisz-válogatott simán, 3-0-ra kikapott a vendég portugál csapattól a jövő évi csapat Európa-bajnokság selejtezőjében Miskolcon.

A hazai együttes arra készült, hogy az augusztusi, osztrákok elleni bravúrt megismételve legyőzi a tavalyi Eb-n ezüstérmes portugál csapatot, melyben a világranglistán 14. Marcos Freitas és 34. Tiago Apolonia is asztalhoz állt kedden.

Az első meccset Majoros Bence (világranglista-94.) Joao Geraldóval (99.) vívta, s az első két játszmát simán elveszítette. A harmadikban 1-4 után sorozatban hét pontot szerzett a magyar játékos, majd 11-6-tal szépített. A negyedik szettben Majoros kezdett 4-1-gyel, ám Geraldo fordítani tudott, s végül 11-9-re nyerte a játszmát, és 3-1-re a mérkőzést.

Vereség a portugálok ellen Forrás: facebook.com/MagyarAsztaliteniszSzovetseg

Mint később kiderült, Majoros meccse volt a nap legszorosabb találkozója, ugyanis Szudi Ádámot (171.) Freitas, Ecseki Nándort pedig Apolonia verte 3-0-ra, a mérkőzés így 3-0-ás vendégsikerrel zárult.

A magyar válogatott a selejtezők során korábban Portugáliában 3-1-es vereséget szenvedett, majd hazai pályán 3-2-re legyőzte Ausztria legjobbjait.

Eredmény:
Európa-bajnoki selejtező, férfiak, A osztály, 1. csoport:
Magyarország-Portugália 0-3
Majoros Bence-Joao Geraldo 1-3 (-7, -7, 6, -9)
Szudi Ádám-Marcos Freitas 0-3 (-8, -7, -8)
Ecseki Nándor-Tiago Apolonia 0-3 (-8, -6, -7)

a csoport korábbi mérkőzésein:
Portugália-Magyarország 3-1
Ausztria-Portugália 3-0
Magyarország-Ausztria 3-2
A további program:
Portugália-Ausztria, november 20.
Ausztria-Magyarország, december 4.

A magyar női és férfi csapat is a legmagasabb, A osztályban szerepel a selejtezőben. Ebből az osztályból nemenként a hat csoport első és második helyezettjei egyből kijutnak a 24 csapatos nantes-i Eb-re - a házigazda franciák, valamint a 2017-es csapat Eb győztesei, a férfiaknál a németek, a nőknél a románok automatikusan ott lesznek a kontinensviadalon -, a harmadik helyezettek pedig rájátszásban küzdhetnek meg a fennmaradó tíz helyért, mégpedig a B osztály csoportjainak első és második helyezettjeivel.

A nantes-i csapat Eb-t 2019 szeptemberében rendezik.