Társoldalunk:

Megint győzött az OSC a férfi vízilabda-Eurokupában

2018.10.13. 19:28

Másodszor is nyert az OSC a férfi vízilabda Eurokupa-selejtező második fordulójában: a szombati mérkőzésen a magyar csapat a spanyol CN Barcelonát verte hét góllal, újabb sikerével pedig nagyon közel került a továbbjutáshoz.

Eredmény (a sorozat honlapjáról), Eurokupa-selejtező, 2. forduló, 2. nap:
E csoport (Siracusa):
A-Híd OSC Újbuda - CN Barcelona (spanyol) 13-6 (4-0, 3-3, 4-2, 2-1)
a magyar csapat gólszerzői: Erdélyi, Randelovic 3-3, Salamon, Hárai 2-2, Seman, Burián, Bundschuh 1-1

Az OSC alaposan bekezdett, s már az első negyedben elhúzott négy góllal. A második játékrészben a spanyolok is betaláltak háromszor, de közel kerülni egyszer sem tudtak a magyar együtteshez, amely végig vezetve, magabiztosan nyerte a mérkőzést 13-6-ra.

A csoport esti összecsapásán a házigazda Ortigia is begyűjtötte második győzelmét, így eldőlt, hogy a magyar és az olasz csapat jut tovább.

pénteken játszották:
A-Híd OSC Újbuda - Mornar Split (horvát) 14-3 (3-1, 1-2, 5-0, 5-0)

A pénteki vereségét követően második mérkőzésén győzött a BVSC-Zugló a férfi vízilabda Eurokupa-selejtező második fordulójában: a magyar csapat szombaton a Primorje Rijekát verte öt góllal.

F csoport (Marseille):
BVSC-Zugló - Primorje Rijeka (horvát) 12-7 (3-1, 4-3, 1-2, 4-1)
a magyar csapat gólszerzői: Létay 3, Török, Sugár 2-2, Csapó, Szabó, Várnai, Ambrus, Pásztor 1-1

pénteken játszották:
Primorac Kotor (montenegrói) - BVSC-Zugló 9-6 (1-1, 2-0, 4-2, 2-3)

Az OSC vasárnap a házigazda olasz Ortigia Siracusával mérkőzik, míg a zuglóiak a zárónapon a vendéglátó francia CN Marseille-jel játszanak.

A csoportokból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, ahol csatlakozik a mezőnyhöz a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásából kiesett négy csapat, a görög Vuliagmeni, a montenegrói Jadran Carine, a spanyol CN Terrassa, valamint a francia Strasbourg.