A nullapontos favorit az életéért küzd majd a magyarok ellen

Montbéliard, 2018. december 5. A győztes magyar válogatott tagjai örülnek, középen Pálos-Bognár Barbara a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés után a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 5-én. A magyar válogatott 32-26-ra győzött és bejutott az Eb középdöntőjébe. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Pénteken este kilenckor, Norvégia ellen játssza első középdöntős meccsét a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon. Kim Rasmussen csapata fantasztikus játékkal, 32-26-ra legyőzte a spanyolokat a C csoport harmadik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 12 közé.

Egészen váratlan dolgok történtek szerda este a franciaországi női kézilabda-Eb-n. Nemcsak a magyar csapat tényleg nagyszerű játéka okozott meglepetést, hanem az, hogy

az Ambros Martín irányította román női csapat simán verte a norvégokat.

A skandináv csapat ezzel úgy esik be Nancyba, hogy egyetlen pontot sem hoz magával. Magyarország a spanyolok elleni sikernek köszönhetően kétpontos. Ha netán folytatódna a csoda, és Kim Rasmussen csapata pénteken legyőzné a norvégokat, akkor az északiak ezen az Eb-n egészen biztosan nem jutnának a négy közé.

Éppen ezért az már most tudható, hogy a norvégoknak élet-halál meccs lesz a péntek esti találkozó.

A románok elképesztően magabiztosnak tűnnek, a hollandok szintén négy ponttal jönnek be a középdöntőbe, ez a két csapat szerzett tehát lépéselőnyt a csoportküzdelmeket követően.

A középdöntő második csoportjában a mieink tehát Norvégia ellen kezdenek, majd december 9-én, vasárnap Németország következik, szerdán a románok jönnek. A részletes program:

december 7., péntek
18.00 Spanyolország - Németország
21.00 Magyarország - Norvégia

december 9., vasárnap
15.00 Magyarország - Németország
18.00 Hollandia - Románia

december 11., kedd
18.00 Spanyolország - Románia
21.00 Hollandia - Norvégia

december 12., szerda
15.45 Spanyolország - Norvégia
18.00 Magyarország - Románia
21.00 Hollandia - Németország

Reméljük, a többi meccs után is lesz minek örülni Forrás: MTI/Kovács Tamás

A középdöntő második csoportjának állása:

1. Románia 4 pont
2. Hollandia 4 pont
3. Magyarország 2 pont
4. Németország 2 pont
5. Spanyolország 0 pont
6. Norvégia 0 pont

Az első csoportban Oroszország, Szerbia, Franciaország, Svédország, Dánia és Montenegró küzd meg egymással, ebben a sorrendben állnak a csoportban.