Vágólapra másolva!
Korábban már a hölgyek kapcsán is jeleztük, a szezon végén már sok mindent tudni lehet a 2004-2005-ös kézilabda-bajnokság élcsapatainál történő változásokról. Ezúttal a férfiakat vettük górcső alá. Megfigyelhető a Fotex és a Pick versenyfutása az erősítések és a nagy igazolások terén, s úgy tűnik, a felsőház többi együttese kimarad ebből a viadalból.

A tizenharmadik bajnoki címét begyűjtő Fotex Veszprém nagy átalakulás előtt áll, hiszen több meghatározó játékos is elhagyja az együttest. Ami már biztos, hogy Fazekas Nándor a német Bundesliga első osztályába feljutó Nettelstedt ajánlatát fogadta el, Mirza Dzomba a spanyol Ciudad Realt erősíti a jövőben, míg Ratko Nikolic az Altea együttesét választotta. Kérdéses Tóth József sorsa is, a hírek szerint a klub kölcsönadná a tehetséges átlövőt, de nem biztos még Csoknyai, Goluza, Bartók és Zsigmond jövője sem.

Utóbbi játékos "ellen" éppen az szól, hogy orosz források szerint a Fotex szerződtette Jevgenyij Lusnyikovot a moszkvai bajnokcsapat, a Csehovszki Medvegyi 26 éves, 201 centis beállósát. Igaz, ez a forrás azt is emlegeti, hogy Sterbik Árpád távozik...

A hírek szerint Szegedről is érkezik erősítés Nikola Eklemovic, illetve Perger Zsolt személyében, ami biztos, az Kertész Balázs (Dunaferr) és a nem is olyan régen súlyos autóbalesetet szenvedett Renato Sulic (RK Zagreb) szerződtetése.

Szegeden Kovács Péter vezetőedző feje fájhat Eklemovic és Perger távozásával, de a klub már most bejelentett néhány nagyon komoly igazolást. Jobbszélre hazatér az egy évet a német másodosztályú Balingenben légióskodó Bendó Csaba, két szerb klasszis Daniel Andjelkovic (Sävehof), valamint Ratko Djurkovic (Bidasoa) is a Tisza partjára költözik. A klub megerősítette, jövőre Szente Gábor (Szigetvár) lesz az egyik kapus, s leigazolta Szabó Pétert (Győr) is. A hírek szerint Czina József (Csömör) is Szegedre tart.

Valószínűleg még a távozók között kell majd emlegetni a kubai Norist és Habuczkit is, míg Fejes továbbra is Salgótarjánban marad.

A Dunaferrben az már biztos, hogy Kertész a Fotexhez szerződik, míg Szergej Kuzmicsov befejezi az aktív játékot, érkezőről eddig csak egyetlenről tudni biztosat: Marjan Kleis Szlovákiából igazol Dunaújvárosba, a tehetséges játékos irányítóként és balszélsőként is hasznára lehet a csapatnak. Pletykaszinten felmerült, hogy a jobbszélre Tombor (Nyíregyháza), esetleg Gúnya (Szigetvár) érkezik, de akadnak olyan vélemények is, hogy a Görögországból hazatérő Mohácsi a Dunaferrt választja.

A bajnoki negyedik Tatabánya is vérátömlesztésen megy keresztül, a Szeged elleni mérkőzés előtt már el is búcsúztatta távozó játékosait. Az argentin Bruno Civellinek vissza kell térnie a spanyol Arrate csapatához, távozik Lengyel Miklós, Himer Zoltán és Lengyel Péter is, míg Fülöp Péter, valamint Krancz Antal befejezi pályafutását.

Nyíregyházán Tombor és Bécsi távozhat, a pletykák szerint a Debrecen frissen feljutott csapata érdeklődik utánuk.