Vágólapra másolva!
Michael Jordan operált jobb térde rohamosan gyógyul, s már a szerdai, denveri vagy a csütörtöki, Salt Lake City-i mérkőzésen csatlakozhat a nyolc meccsből álló idegenbeli körúton járó Washington Wizards csapatához, játékára azonban legkorábban vasárnap, Torontóban kerülhet sor.

Doug Collins, a Varázslók edzője telefonon beszélt a Chicagóban, családja körében lábadozó kosarassal. A legendás 23-as már erőteljesen edz, s vasárnaptól akár készen is áll a játékra. Eddig 12 meccset hagyott ki, amelyek közül négyet megnyert, nyolcat elveszített a csapat.

"Nagyon várjuk már, s tulajdonképpen bármelyik pillanatban megcsörrenhet a telefonom, és azt mondhatja: játékra kész vagyok! Már oldalirányú védekező mozgásokat is végez Michael, márpedig ez teszi legjobban próbára a térdet. Azt mondja, artroszkópos eljárással operált jobb térde száz százalékkal jobb, mint a műtét előtt volt" - nyilatkozta Collins.

Jordan térdét február 27-én műtötték. Bár egyelőre kizárta a szerdai játék lehetőségét, senkit sem lepne meg, ha játékra készen jelentkezne Denverben. Jordan fájdalomtűrő képessége, illetve versenyszelleme közmondásos.

"Ettől függetlenül nem hinném, hogy közös gyakorlások nélkül beszállna. Legalább két vagy három edzésre szüksége lesz" - tette még hozzá Collins. "Ha Michael nem esik ki, akkor most legalább három meccsel többet nyertünk volna, mert sokszor az utolsó pillanatokban buktunk el találkozókat. S akkor nem 31-36-tal állnánk, hanem 34-33-mal, továbbjutó helyen."

Ch. Gáll András

Ajánlat:

Tovább száguld a Portland

Korábban:

Jordan gyorsan gyógyul

Fórum:

New NBA fan fórum