Vágólapra másolva!
Tizenhét helyett végül is tizennégy fős kerettel vághatott neki hétfőn a péntek délig tartó edzőtábornak Kemény Dénes, aki a mostani közös munkával kezdi meg olimpiai bajnoki címvédő csapatával az érdemi felkészülést a vízilabdázók március 17-én rajtoló, melbourne-i világbajnokságára.

A férfi válogatott maholnap éppen egy évtizede hivatalban levő szövetségi kapitánya a gégesérüléssel bajlódó Fodor Rajmundról eleve lemondani kényszerült, ám a Honvéd kétszeres ötkarikás aranyérmeséhez frissiben csatlakoztak még hárman.

"Biros Péter műtött válla szépen meggyógyult, ugyanakkor kiújult neki egy régebbi lovaglóizom-sérülése, de nem lehet itt velünk a héten sem Varga Dániel, akinek légzőszervi, sem Steinmetz Ádám, akinek meg emésztőszervi gondjai támadtak. Úgy néz ki, mindketten valamiféle vírusnak váltak az áldozatává" - adott gyorsdiagnózist a helyszínen, a Hajós Alfréd uszoda fedettjében az MTI munkatársának Kemény Dénes, aki a hétfő esti edzést így tizennégy játékossal tartotta meg.

A nyitónapi "tétel" két részből állt, délelőtt a válogatott keret tagjai "úgy és annyit úsztak, mintha úszók lennének", este viszont csak labdás foglalkozás zajlott a Hajós vizében. A több csoportra osztott társaság felváltva tartott lövőpróbát, támadófigurák keretében, de labdás lábtempó-javító gyakorlatok és némi sprintelés is szerepelt a programban.

Kedden egymás közötti kétkapuzás várta a Kemény-legényeket, akik legközelebb, hasonló szervezésben január közepén találkoznak majd: jelesül 15-én, ismét a Hajósban, de az edzőtábor már másutt lesz, a válogatott arra a hétre Balatonfűzfőre teszi át működése alkalmi színhelyét.

Véglegesnek tűnik, hogy a szakmai összetartás után - kvázi az ausztráliai vb főpróbájaként - az olasz nemzeti együttessel játszik barátságos mérkőzést a csapat, méghozzá Kecskeméten, február 13-án.