Pamela Anderson betámadta Platinit az Ukrajnában leölt állatok miatt

Vágólapra másolva!
Újabb híresség kért szót az Ukrajnában a foci-Eb miatt leölt állatok kapcsán, ezúttal Pamela Anderson, a Baywatch korábbi sztárja intézett felhívást az UEFA-hoz a tarthatatlan helyzet miatt.
Vágólapra másolva!

Az UEFA elnökének, Michel Platininek írt levelében Anderson megemlíti, hogy az állandó tiltakozások ellenére többezer kóbor kutyát és macskát öltek meg Ukrajnában, és arra kéri az UEFA-t, támogassa, hogy az állatok leölése helyett az ivartalanítás legyen a megoldás.

"Az esemény házigazdájaként az UEFA felelős azokért a szenvedésekért, amiket az állatoknak kellett elszenvedniük az Eb miatt, és lépéseket kéne tennie azért, hogy megvédje őket. Kérem, hogy mutassanak piros lapot a kegyetlenségnek azzal, hogy felszólítják az ukrán kormányt, fejezze be a kóbor állatok leölését" - áll Anderson levelében.

A PETA állatvédő szervezet márciusi közleménye szerint az ukrán városokban és falvakban a kedvezőbb városkép miatt rengeteg állatot öltek meg, annak ellenére, hogy ezt a törvény bünteti. A PETA becslése szerint félmillió kóbor kutyát találni Ukrajnában, és ezek közül 2010-ben 20 ezret lőttek le vagy mérgeztek meg.

Az állatvédő szervezet felhívásához a korábbi Playboy-modell és színésznő mellett többek között a Dortmund jelenlegi edzője, Jürgen Klopp, valamint a sárga-feketék korábbi BL-győztes játékosa, Lars Ricken is csatlakozott.