Megtalálta az emberét a Barcelona a lyukas posztra

Vágólapra másolva!
A Barcelona nagyon közel áll ahhoz, hogy leigazolja Jordi Albát, a Valencia spanyol válogatott balhátvédjét.
Vágólapra másolva!

A 23 éves Jordi Alba eddig a foci-Eb mind a négy meccsét végigjátszotta az elődöntős spanyoloknál, és a franciák ellen az ő beadásából szerezte első gólját Xabi Alonso.

A Barcelonának mindenképpen szüksége van egy balhátvédre, miután Abidal májátültetésen esett át, a brazil Adriano pedig könnyen lehet, hogy távozni fog. A Barcát elhagyó Pep Guardiola néha visszavitte belső védőnek az eredetileg középpályás Javier Mascheranót, és Carles Puyolt tolta ki balhátvédnek, de Jordi Alba olyan szempontból is ideális megoldás lenne, hogy mindenki játszhatna a saját posztján.

Jordi Alba számára ráadásul nem lenne idegen a környezet, hiszen hét évet töltött a Barcelona utánpótláscsapataiban. A Barcelona 12 millió eurót ajánlot érte, viszont a Valencia 15 millióért engedné csak el, úgyhogy egyelőre még megy az egyezkedés, de nincs kétségünk afelől, hogy hamarosan megszületik a megállapodás.

Sandro Rosell, a katalán klub elnöke hangot is adott nemtetszésének, amiért kiszivárgott, hogy küszöbön áll a balhátvéd leigazolása, de várható volt, hogy a Barca körülnéz a piacon, és kézenfekvő megoldásnak tűnt a válogatottba tökéletesen beilleszkedő Jordi Alba. A spanyol válogatott kezdőjében a franciák ellen öt Barcelona-játékos mellett négy realos, egy manchester citys és Jordi Alba kapott helyet.