Erre senki nem lehet büszke - Ferdinand nekiment Hodgsonnak

Vágólapra másolva!
Az angolok Eb-keretéből kimaradt Rio Ferdinand éles kritikát vágott a csapattal negyeddöntőbe jutott Roy Hodgson fejéhez.
Vágólapra másolva!

"A leginkább árulkodó statisztika a csapatról az, hogy a legjobb passzkombinációnk Joe Hart és Andy Carroll között volt" - idézte a Guardian internetes oldala a hátvédet. "Ez akkor is rossz lenne, ha Carroll végig játszott volna, de így hogy csak csereként állt be, még siralmasabb. Erre senki nem lehet büszke, ennél azért jobbak vagyunk."

Ferdinand leginkább a rugalmasságot hiányolta a szövetségi kapitány taktikájából. "A Manchester Unitednél 4-4-2-t játszunk, de a meccs változásainak megfelelően át tudunk állni 4-3-3-ra vagy 4-5-1-re. Az egyedüli időszak, amikor megfelelően járattuk a labdát, akkor volt, amikor Danny Welbeck begyűjtötte és elosztogatta a labdákat. De általában erre nem voltunk képesek, mert beleragadtunk egy teljesen rugalmatlan 4-4-2-es szerkezetbe. Az rendben van, hogy jól védekeztünk, de ez a rugalmatlanság nagyon megnehezítette a támadójátékosok dolgát."

A védő másik kritikája a fiatal játékosokkal kapcsolatban hangzott el. "Sokat hallottuk a szakmai stábtól, hogy itt az ideje a fiatalok bevetésének, de csak akkor tudhatjuk meg, mit tudnak, ha beküldjük őket a pályára. Mit tudtunk meg ezen a tornán például Phil Jonesról vagy Alex Oxlade-Chamberlainről? Nem voltak nagyok az elvárások a csapattal szemben, a kapitánynak lett volna lehetősége tesztelni a fiatalokat, úgy érzem, elszalasztottunk egy esélyt."