Nem fogolytáborban készülnek az angolok az Eb-re

Auberge du Jeu de Paume, Chantilly, angol fociválogatott, foci, Eb
Auberge du Jeu de Paume, Chantilly, angol fociválogatott, foci, Eb
Vágólapra másolva!
Roy Hodgson nem kíván drákói szigorral élni, és fogolytábor mintájára kialakított főhadiszálláson készülni az Európa-bajnokságra. Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány azt mondta, bízik játékosaiban, és abban, hogy a normális életkörülményekkel is rá lehet hangolódni a tornára.
Vágólapra másolva!

Csodálatos környezetben, a Párizstól mintegy negyven kilométerre, északra fekvő Chantilly városában készülhet majd az Európa-bajnokságra az angol labdarúgó-válogatott. A csapat főhadiszállása a minden luxust kielégítő Auberge du Jeu de Paume-ban lesz, ahol egy éjszaka 600 euróba, azaz 180 ezer forintba kerül alapáron.

Roy Hodgson szövetségi kapitány ugyanakkor úgy nyilatkozott, nem szigorú elveken alapuló edzőtábort tervez, azt szeretné, ha normális körülmények között élnének játékosai, és így készülnének a Wales, Oroszország és Szlovákia elleni csoportmérkőzésekre.

Auberge du Jeu de Paume Forrás: Auberge du Jeu de Paume

Hodgson pozitívan értékelje a szövetség által kiválasztott helyszínt, mert úgy érzi, hogy Chantilly tökéletes egyensúlyt biztosít az edzések és a pihenés szempontjából is.

A 2010-es dél-afrikai világbajnokság előtt Fabio Capellót az a vád érte, hogy szinte egy fogolytáborhoz hasonló módon kezelte a helyzetet, Hodgson ugyanakkor azt hiszi, hogy a játékosok világtól való elzárása nem egészséges.

Auberge du Jeu de Paume Forrás: Auberge du Jeu de Paume

"Bízunk a játékosainkban. Nem akarjuk bezárni őket. Ha szeretnének kicsit kimozdulni, akkor menjenek, lássanak világot, ez nem arról szól, hogy a nap minden percében a futballra kell koncentrálni. Menjenek, igyanak egy kávét, találkozzanak a családtagjaikkal, barátaikkal. De estére jöjjenek vissza, és dolgozzanak úgy, ahogy azt normális esetben is tennék. Olyan környezetet próbálunk teremteni, amely nem különbözik a megszokott életüktől” – mondta a Sky Sportsnak.

A csapat a helyi Stade des Bourgognes-ban edz majd, de a chantilly-i amatőrcsapat stadionját az angolok kéréseinek megfelelően fejlesztik kicsit.