Mondja meg, meddig jut el a magyar csapat!

Lovrencsics Gergő; Gera Zoltán; Németh Krisztián; Dzsudzsák Balázs;  Almeida, Leandro de; Elek Ákos; Király Gábor; Böde Dániel; Kádár Tamás; Fiola Attila; Juhász Roland csapatkép FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Pireusz, 2015. október 11. A magyar labdarúgó-válogatott tagjai Tamás a Görögország-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt Pireuszban, Karaiszkakisz Stadionban 2015. október 11-én. Első sor, balról: Lovrencsics Gergő, Gera Zoltán, Németh Krisztián, Dzsudzsák Balázs, Leandro de Almeida. Második sor, balról: Elek Ákos, Király Gábor, Böde Dániel, Kádár Tamás, Fiola Attila és Juhász Roland. Görögország-Magyarország 4-3. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Tavaly novemberben, talán a bravúros kijutáson fellelkesülve, minden tizedik olvasónk akár még az Eb-aranyra is esélyesnek tartotta a magyar fociválogatottat. A legtöbben viszont arra tippeltek, hogy lesz ugyan három pontunk, de ez kevés lesz a továbbjutáshoz. Megoszlottak a pesszimista és az optimista voksok – de vajon most, egy nappal az első Eb-meccsünk előtt hogyan látják az esélyeket az Origo olvasói? Szavazzon!
Vágólapra másolva!

Nehéz belőni a magyar válogatott Eb-esélyeit. Tény, hogy a csoportjában a harmadik helyen végző csapat Norvégiát legyőzve, pótselejtezőn kijutott az Európa-bajnokságra, arról azonban már megoszlanak a vélemények, hogy jobb lett-e a magyar foci az utóbbi években, vagy sem.

A válogatottal öt Eb-selejtezőn 11 pontot szerző Dárdai Pál szerint mindez éppen az Eb-n fog eldőlni. "Most nem érezni még, de meglátják, milyen

mindenki meccset fog nézni. Úgy gondolom, az Eb után mindenki ki fog menni a saját csapatához meccset nézni, és innentől majd a magyar futballvezetőkön múlik, hogy miképp tudják a nézőket úgy kiszolgálni, hogy ott is maradjanak" – mondta a Hertha magyar vezetőedzője Berlinben az Origónak májusban.

Storck vette át a stafétát Dárdaitól Forrás: www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/?fref=ts


"Négy-hat pozitív év nagyon komoly változást idézhetne elő a magyar futballban. Jelen pillanatban azt gondolom, a magyar futball nem lett jobb, viszont jobb lehet, ha a mostani lehetőségeket meglovagolják" – tette hozzá Dárdai Pál.

Egyre kevesebb a topligás magyar

Tény, hogy játékban lévő topligás játékosunk nincsen, sőt a helyzet romlott a szezon végén. A Hannovernél rendre padozó Szalai Ádám klubja kiesett – igaz, a csatár kölcsönből visszatérhet a Hoffenheimhez –, Huszti Szabolcs szintén a Bundesliga II-be zuhant a Frankfurttal, Stieber Zoltán pedig nem jutott fel a Nürnberggel az osztályozón.

Ami viszont jó hír, hogy

Gulácsi Péter feljutott a Leipziggel.

Gulácsi Péter topligás, Bese Barnabás meglepetésre Eb-résztvevő lett Forrás: MTI/EPA/JFK/EXPA


Spanyolországban az amúgy csak második számú kapusként használt Megyeri Balázs kiesett a Getaféval, Olaszországban Balogh Norbert épphogy Serie A-s maradt a Palermóval. Angliában Bogdán Ádám csak statiszta volt a Liverpoolnál, és nagyon úgy tűnik, hogy távozni fog – az idénye alapján csodálkoznánk, ha topligás klubban kötne ki.

Kérdés, ilyen előzmények után

mennyire optimisták a magyar szurkolók közvetlenül az Eb-rajt előtt?

Szavazzon!

Mit gondol, mire viszik Geráék az Eb-n?

Így szavaztak olvasóink hét hónapja

Tavaly novemberben a legtöbben (a közel hatezer voksoló egynegyede) arra tippeltek, hogy egy meccset nyer a csapat, mégis kiesik.

Az előző szavazás végeredménye.

Minden ötödik szavazó úgy vélte, hogy három ponttal is sikerül továbbjutunk, 16 százaléknyian pedig arra számítottak, hogy háromnál több ponttal megy tovább a csoportkörből a Storck-csapat.

Több mint kilencszázan (15%) mindössze egy döntetlent néztek ki a magyar csapatból, 11 százaléknyian viszont – már ha komolyan gondolták a tippjüket – képesnek tartották az Eb-arany megszerzésére a mieinket.

A görög–magyaron (4-3) a támadással igen, a védekezéssel nem lehettünk elégedettek Forrás: MTI/Illyés Tibor


Érdekes,

kevesen gondolták úgy, hogy pontot sem szerzünk,

még kevesebben pedig azt, hogy a negyeddöntőig vagy az elődöntőig, netán az ezüstéremig jutnak el Geráék.

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.