Vágólapra másolva!
Fél évre eltiltotta a versenyzéstől a kardozó Iliász Nikolászt, ugyanakkor a határozatot végrehajtásában egy esztendőre felfüggesztette a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) fegyelmi bizottsága.

A Vasas 21 éves versenyzőjével szemben az augusztusi budapesti világbajnokság idején Szabó Bence - olimpiai bajnok kardozó, MOB-főtitkár, Iliász akkori mestere - bejelentése alapján Szlovenszky Lajos szakmai alelnök kért fegyelmi vizsgálatot.

Szabó arról számolt be, hogy tanítványa a vb-selejtezőjét követő éjszaka - azt követően, hogy nem jutott fel a főtáblára - elhagyta a csapat szállodáját, italozott és nem vett részt a másnapi edzésen.

Mindez a csapatverseny előtt történt. A főtitkár egyben azt is bejelentette, hogy a jövőben nem foglalkozik tovább Iliásszal.

Az MVSZ honlapjának beszámolója szerint a pénteki meghallgatáson Iliász elmondta, hogy valóban fogyasztott sört a kiesését követő este, ugyanakkor nem italozott mértéktelenül, a másnap délelőtti edzés pedig fakultatív jellegű volt, ezért nem vett részt rajta.