Vágólapra másolva!
Nehézsúlyú ökölvívó-mérkőzésen Chris Byrd Las Vegasban pontozással verte David Tuát, Oscar De la Hoya pedig már tudja, hogy december 8-án az orosz Roman Karmazin ellen kell megvédenie a WBC világszervezet nagyváltósúlyú világbajnoki címét.

A szamoai David Tua versegével messze került attól, hogy a közeljövőben világbajnoki övért küzdjön. Múlt év novemberében Lennox Lewistól kapott ki, mostani vereségével viszont elzártra maga előtt az utat, hogy a második Rahman-Lewis csata győztesét kihívja. Annak ellenére, hogy a találkozó pontozással ért véget, mindkét bokszolót megviselte a Nevada felett uralkodó párás időjárás.

Korábban a WBA listáján második Fernando Vargas ellen bokszolt volna a WBC rangsor elsője, az orosz Roman Karmazin, de a második számú kihívó visszalépett, ám a súlycsoport WBC-világbajnoka, az amerikai De La Hoya elfogadta az ajánlatot, s a kötelek közé lép. Ez azt jelenti, hogy december 8-án az amerikai hivatalos címvédő mérkőzésen bokszol. A WBC elnöke, Jose Sulaiman azt nyilatkozta, örül, hogy az amerikai vállalja a találkozót, ezzel is bebizonyítva, hogy nem csupán egy nagy bokszoló, de igazi gentleman is.

Thury Gábor

Korábban:

Byrd legyőzte Tuát

Lewis visszavághat Rahmannak