Vágólapra másolva!
Hetedik profi mérkőzésén egy jótékonysági gála keretében Berlinben lép szorítóba Erdei Zsolt. A félnehézsúlyú profi bokszoló ellenfele egy borzalmas mérleggel rendelkező szlovák lesz. A hétvége legizgalmasabb összecsapását a német Sven Ottke vívja, aki az IBF nagyközépsúlyú bajnoki címéért az amerikai James Butlerral mérkőzik Magdeburgban.

Erdei Zsolt eredetileg (Kovács Istvánnal egyetemben) Dariusz Michalczewski szeptember 15-i gáláján lépett volna fel, ám a német bunyós sérülése miatt a rendezvényt elhalasztották. A két magyar közül azonban Erdei nem maradt munka nélkül, ő meghívást kapott a berlini jótékonysági gálára, ahol egy hatmenetesre tervezett összecsapáson a szlovák Julius Gal ellen lép kötelek közé. Gal mérlege - hasonlóan Madár eddigi ellenfeleihez - szánalmas: 30 profi összecsapásából mindössze 4-et nyert meg (3 KO), 26-ot pedig elvesztett. Az Universum számára nem ismeretlen a versenyző, hiszen már fellépett Michalczewski korábbi mérkőzésein, legutóbb a horvát Stipe Drvisa verte hat menetben.

A hétvége legnagyobb mérkőzését német Sven Ottke vívja, aki az IBF nagyközépsúlyú bajnoki címéért az amerikai James Butlerral mérkőzik. Ottke mérlege 23-0 (4 KO), ráadásul mellette szól, hogy otthon lép szorítóba. A legendás tréner, Don Turner azonban Butlert sem tartja esélytelennek. "Ugyan már visszavonultam, de elmondhatom, Butler nagyon keményen dolgozott az észak-karolinai edzőtáborban. Edzője, Maximo Pierret az egyik tanítványom volt, még szép, hogy eljöttem Magdeburgba, hogy megnézzem a meccset. Ottke egyike a legtechnikásabb bunyósoknak, Butler azonban sokkal atlétikusabb. Így utóbbinak jó esélye lehet a győzelemre" - mondta a 62 éves szakember.

Az amerikai, New York-i születésű James Butler mérlege 19-1 (12 KO), igaz, azt az egy vereséget még harmadik profi meccsén, 1997. január 31-én szenvedte el az amerikai Richard Grant ellenében.

Pincési László

Erdei: "Az amerikai közönség vért akar látni"