Vágólapra másolva!
A párosok találkozója szerepelt műsorban a tenisz Davis Kupa elődöntőjének ausztrál-svéd, illetve holland-francia párharcában. A franciák már biztosan döntősök, Sydneyben a hazaiak jutottak előnyhöz, miután a szombati csata négy rövidített játszmában dőlt el a javukra.

Arthurs és Woodbridge
Akcióban az ausztrálok
Davis Kupa, elődöntők, 2. nap:
Rotterdam: Hollandia - Franciaország 0-3

Sydney: Ausztrália - Svédország 2-1
Arthurs, Woodbridge - Björkman, Larsson 6:7 (3-7), 7:6 (7-2), 7:6 (7-5), 7:6 (7-3)

Franciaország jutott elsőként a tenisz Davis Kupa döntőjébe, miután a szombati páros mérkőzés során a Cedric Pioline, Fabrice Santoro duó 1:53 óra alatt magabiztos győzelmet aratott a holland Paul Haarhuis, Sjeng Schalken kettős ellen, s ezzel a vendégek behozhatatlan előnyre tettek szert. A franciák tizennegyedszer jutottak be a DK-fináléba, ahol az ausztrál-svéd (a második nap után 2-1) párharc győztesével találkoznak.

Ezen az ágon maratoni, három és fél órás csatában hazai győzelemmel ért véget a párosok küzdelme. Az első játszmában a svédek már 4:0-ra vezettek, de a vendéglátók egyenlítettek, igaz, aztán a rövidítést könnyedén, 7-3-ra elveszítették. A második szettben egyik duónak sem volt lehetősége elvenni a rivális adogatását, így megint tie-break következett. Ebben viszont a hazaiak voltak sokkal jobbak (7-2).

A következő játszmában a svédek 4:3-ra vezettek, sőt a 70 párostorna győzelemmel büszkélkedő Todd Woodbridge két kettős hibája révén 5:3 lett a javukra. A közönség támogatását élvező páros azonban gyorsan breakelt (Magnus Larsson nem hozta szervajátékát), majd újra jött a rövidítés, és már az ausztráloknál volt az előny. A negyedik szettben nem volt adogatás-elnyerés, a tie-breaket pedig - immár harmadszor - a hazaiak nyerték, s vele a mérkőzést. Így két nap után az ausztrálok 2-1-re vezetnek.

A vasárnapi első egyesben a US Open friss bajnoka, Lleyton Hewitt mérkőzik Thomas Johanssonnal, ezután következik a Patrick Rafter-Jonas Björkman találkozó.

Korábban: