Vágólapra másolva!
Az ausztrálok bejutottak a tenisz Davis Kupa döntőjébe, miután a legjobb négy között vasárnap az utolsó két egyest megnyerték, és 4-1-gyel búcsúztatták a svédeket. Ellenfelük a fináléban a hollandokat legyőző Franciaország lesz.

Davis Kupa, elődöntő, Sydney:
Ausztrália-Svédország 4-1
Lleyton Hewitt-Thomas Johansson 7:6 (7-3), 5:7, 6:2, 6:1
Patrick Rafter-Jonas Björkman 6:3, 6:2

"Rettenetesen elfáradtam, de nagyon boldog vagyok" - mondta Lleyton Hewitt, a svéd Thomas Johansson elleni mérkőzése után. "Az első két játszma fizikailag és idegileg is rendkívül megerőltető volt, nem hittem volna, hogy a folytatás ennyire sima lesz. A közönség ezúttal is rengeteget segített."

A US Open győztese négy játszmában nyerte a vasárnapi első egyest, sikerével behozhatatlan, 3-1-es vezetéshez juttatta csapatát.

"Az első két szett után szorosabb küzdelemre számítottam, de Lleyton a folytatásban képtelen volt hibázni, nekem pedig semmi sem sikerült" - jelentette ki Johansson.

A második, már tétnélküli találkozón Patrick Rafter két játszmában győzte le Jonas Björkmant. Az ausztrálok a november 30-december 2. között sorra kerülő döntőben Melbourne-ben fogadják a franciákat.

Ausztrália az elmúlt két évben is bejutott a fináléba: tavaly kikapott Spanyolországtól, 1999-ben viszont éppen Franciaországot verte meg. Az ausztrálok eddig 27-szer, a franciák 8-szor nyerték meg a Davis Kupát.

Korábban: