Vágólapra másolva!

Szafin nem teniszezik többet hazájában

Nem véletlenül menekült Marat Szafin a 800 ezer dollár összdíjazású lyoni tenisztornára. Az orosz világsztár a múlt heti moszkvai Kremlin Kupát követően kijelentette, nem lép többet pályára hazai környezetben, miután a szurkolók ellenségesen viselkedtek vele.

Marat Szafin dühösen vette tudomásul, hogy hazájában nem szeretik. Miután a szlovák Dominik Hrbaty a torna második fordulójában legyőzte, a játékos dühében megfogadta, soha többet nem lép pályára Oroszországban.

"Szörnyű érzés volt hallani, hogy honfitársaim kifütyültek és pfujoltak" - mondta Szafin. "Pedig a pályán nyújtott produkciómra nem lehetett panasz, megküzdöttem minden labdáért, próbáltam a legjobb formámat adni. De elegem lett! Már az első játszma után ki akartam szállni, hogy ne halljam az inzultusokat. De ha ez kell, akkor kijelentem: soha többet nem lépek pályára hazai közönség előtt!"

A lyoni tornán már jobban ment Szafinnak, miután szabadkártyásként az argentin Squillarit simán, 6:4, 7:5-re verte. A második körben ellenfele az Okun (izraeli)-Arthurs (amerikai) mérkőzés győztese lesz. A torna legnagyobb meglepetését a világranglista-vezető Gustavo Kuerten okozta, aki a kedd esti mérkőzésen 7:6, 6:2-re kikapott a horvát Ivan Ljubicictól. "Fizikálisan nincs problémám, inkább az érződött, hogy most jöttem vissza két hetes vakációmról. Meccshiányom van" - mondta Kuerten.

ATP-torna, Lyon (800 000 dollár összdíjazás, fedett, szőnyeg), további eredmények, 1 forduló:
Jonas Björkman (svéd) - Christian Vinck (német) 6:2, 6:3
Julien Benneteau (francia) - Gianluca Pozzi (olasz) 6:3, 6:3
Sebastien Grosjean (francia) - Julien Boutter (francia) 6:2, 6:4.

Pincési László

Korábban: