Vágólapra másolva!
John Ruiz, a WBA-szervezet nehézsúlyú ökölvívó-bajnoka cáfolja, hogy a pontozók a javára ítéltek volna a Holyfield elleni mérkőzésen, s ezért ellenfelének óvnia kellene. Ugyanakkor Tysonnak nem Ruiztól kell elsősorban félnie, hanem attól, hogy egy New York-i mulatóban elkövetett inzultusért akár olyan büntetést is kaphat, hogy április 6-án nem léphet a kötelek közé Lewis ellen.

Ruiz - ügyvédjén keresztül - ellentámadásba ment át: az amerikai tábora fel volt háborodva, hogy az ökölvívással foglalkozó Fightnews értékelése szerint 13 újságíró ellenfelét, Holyfieldet hozta ki győztesnek. Cardinale nem tartja szakembereknek az újságírókat, s manipuláltnak érzi a nyomást Ruizra: "Megnéztük a meccs videofelvételét, amely világosan mutatja, hogy Ruiz simán nyert. Mivel szorosak voltak a menetek, nehéz volt minden ütést észrevenni, de a videón minden jól látszik."

Az ügyvéd egyébiránt kijelentette: "Ruiz már háromszor találkozott Holyfielddel, negyedik meccs nem lesz! John folytatja a tárgyalásokat, hogy a kötelező kihívó ellen lépjen a kötelek közé."

A kanadai Kirk Johnson következhetne, de Ruiz orra eltört, ezzel kapcsolatban Cardinale azt nyilatkozta, Johnson stábjával nem kezdenek el addig tárgyalni, amíg a címvédő egészséges nem lesz. Johnson érthetően Ruizzal szeretne bokszolni - azt egyelőre nem tudni, mit hoz a jövő, ha Holyfield tiltakozásának helyt adnak.

Tyson viszont ismét aggódhat balhéja miatt. Darrow Soll, az egykori világbajnok jogásza nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: "Keményen dolgozunk, szeretnénk szemtanúkra lelni." Az ügy pikantériája, hogy Tysonnak jelenleg nincsen az Egyesült Államok terülétére érvényes versenyzői licence. Ráadásul annak a Nevada államnak kell az engedélyt kiállítania, amelyik egy korábbi ügye miatt egyszer már majdnem élete végéig úgymond diszkvalifikálta Tysont.

Van azonban még egy ok, ami, pontosabban aki meghiúsíthatja a találkozó létrejöttét: ez pedig nem más, mint Don King. A minden hájjal megkent promóter ugyanis hat mérkőzésre szóló 60 millió fontos ajánlatot tett Tysonnak, de ennek többek között feltétele, hogy az első meccset Ruiz ellen vívja.

Egyelőre egy dolog biztos: a szorítón kívül Mitchell Rose-t leütő Tyson ügyében az illetékesek még az év végéig dönteni szeretnének. A dolog kétesélyes: vagy vádat emelnek, vagy beszüntetik az eljárást.

Korábban:

Thury Gábor