Vágólapra másolva!
Csak a szerencsének köszönheti az életét Rulon Gardner. Az amerikaiak immáron legendás nehézsúlyú birkózója, aki Sydneyben a háromszoros olimpiai bajnok, Alekszander Karelint verte, megszakítva ezzel az orosz sztár 13 éves veretlenségét, fagyási sérülésekkel és súlyos, kihűlt állapotban került kórházba és az orvosok szerint csupán erős fizikuma miatt maradt életben.

Gardner pénteken este kihűlve került kórházba, miután egy teljes éjszakát az erdőben töltött, miközben a hőmérséklet mínusz 20 fokra süllyedt. "Ilyen körülmények között, menedék nélkül általában meghalnak a szerencsétlenek" - nyilatkozta Lee Gardner, a Lincoln megyei seriffhivatal vezetője, a sportoló unokatestvére. "Rulon erős ember, ezért élte túl."

A kötöttfogású olimpiai bajnok három barátjával indult túrázni hójárójával, ám a Bridger-Teton Nemzeti Erdőben, közel lakóhelyéhez, Aftonhoz, járműve megfeneklett a nagy hóban, így leszakadt a többiektől. Társai este 7.40-kor jelentették eltűnését, húsz perccel később már helikopterekkel kezdték meg keresését. Ugyan a hírek szerint Gardner többrétegű ruhát viselt, ám ez nem védhette meg az "éjszakázástól". A fagyási sérüléseket szenvedett sportembert helikopterrel az aftoni Star Valley Medical Centerbe szállították, majd onnan átvitték az Eastern Idaho-i kórházba.

Gardner seriff elmondta, ő segítette a tolókocsiba Gardnert, aki kicsit tudott csak kommunikálni, és járni. Az olimpiai bajnok alig három hónapja nyerte meg a patraszi világbajnokságot, ahol a döntőben éppen a magyar Deák-Bárdos Mihályt verte.

Pincési László

Korábban:

Gardner legyőzte Deák Bárdost