Vágólapra másolva!
Oscar De La Hoya és Fernando Vargas szeptember 14-én találkozik egymással Las Vegasban. Az amerikai ökölvívó bal keze az edzőtáborban megsérült, ezért el kellett halasztani a május 4-re tervezett mérkőzést.

A tét változatlan, a nagyváltósúly világbajnoki címe. Bob Arum, az Aranyifjúnak becézett De La Hoya mérkőzésszervezője elmondta: alig várják már a Vargas elleni csatát. A könnyűsúlyban Barcelonában olimpiai bajnokságot nyert De La Hoya Los Angeles keleti felében nőtt fel, Vargas pedig a szintén kaliforniai Oxnardban. Utóbbi nemrégen Los Angelesben tartott sajtótájékoztatóján nagy verést ígért az egykori olimpiai bajnoknak.

De La Hoya a WBC-szervezet bajnoki címét legutóbb Javier Castillejo ellen védte meg tavaly júniusban, Vargas szintén tavaly, szeptemberben bokszolt Jose Flores ellenében. A 29 éves De La Hoya 34 győzelme mellé két vereséget is begyűjtött már, a 24 esztendős Vargas mérlege 22 győzelem, egy vereség. A megállapodás értelmében előbbi legalább 14 millió dollárt keres a találkozóval, utóbbi minimum 6 milliót, mindez a fizetős tévécsatornák jogdíjaitól is függ.

Thury Gábor

Korábban:

De La Hoya megsérült