Vágólapra másolva!
Meglepő fordulatokat hozó találkozón van túl a nehézsúlyú Fres Oquendo és és David Tua. Az Egyesült Államokban található Chesterben a szamoai Tua gyakorlatilag nyolc meneten keresztül vesztésre állt, aztán a kilencedik menetben megállította a WBO-szervezet nehézsúlyú ranglistavezetőjét, aki végül technikai KO-val kapott ki.

"Fres jobb, mint Lennox Lewis" - mondta David Tua. "Köszönöm, hogy Oquendo stábja lehetőséget adott, hogy megmérkőzhessünk. Voltak olyan menetek, amikor azt éreztem, karrierem legnehezebb pillanatait élem meg. Élethalálharcot jelentett a meccs."

Tua azt is elmondta, nem szeretné kissebbíteni Lewis érdemeit, de ő elsősorban üzletemberként tartja kiválónak, s abban, ahogyan a mérkőzéseire felkészül. Ezzel szemben Oquendo több akciót indít, egymás után képes három vagy négy ütéses kombinációkra.

A vesztes Oquendo így vélekedett: "Tua nagyon kemény bokszoló, de a lábamon fejeztem be a küzdelmet, nem tudott leütni. Egyáltalán nem rendített meg nyolc meneten kersztül, a kilencedikben elkapott egy ütéssel, aztán nagy adok-kapok alakult ki, s a bíró közbeugrott, hogy megvédjen valakit, s ez én voltam. Semmi bajom, fiatal vagyok, vissza fogok térni. Az viszont nagyon bosszant, hogy közel álltam a gyozelemhez, mégis váratlanul vereséget szenvedtem."

Tua 39 győzelemmel és 4 vereséggel áll, Oquendo mérlege 22 gyozelem és 1 vereség. A WBO-ranglistát eddig vezető amerikai most visszacsúszik a listán, helyére - gyakorlatilag a hivatalos kihívó helyére - a jelenlegi második Vitalij Klicsko kerülhet. A WBO-szervezet világbajnoka viszont Vlagyimir Klicsko, s a testvérek egy édesanyjuknak tett ígéret szerint nem bokszolnak egymás ellen...

Thury Gábor

Korábban:

Fórum:

Boksz