Vágólapra másolva!

Hazafiatlan wimbledoni szervezők

Tradicionális verseny ide vagy oda, mérgelődnek az angol szurkolók a wimbledoni tenisztorna szervezőinek viselkedése miatt. A rendezőket honfitársaik egyenesen hazafiatlannak titulálták, amikor azok megtiltották a drukkereknek, hogy angol zászlókat vigyenek be a füves szentélybe.

Az angolok dühét az váltotta ki, amikor pénteken nem engedélyezték nekik, hogy kedvencüket, Tim Henmant hatalmas zászlóval biztassák az ausztrál Hewitt elleni elődöntőben. A rendezők szerint a zászlót azért nem vihették be a pályára, mert hatalmas logó hirdetett rajta egy jól ismert sportmárkát.

"A verseny alapszabálya, hogy ilyen módon nem hirdethető semmiféle árucikk a pályán. Nem hiszem, hogy lépésünk barátságtalan lett volna" - mondta az All England Club szóvivője.

Serena Wimbledonban is legyőzte nővérét/sport/egyeni/tenisz/20020706serena.htmlHewitt Wimbledont is meghódította/sport/egyeni/tenisz/20020707hewitt.htmlWimbledonhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=42657

A hivatalos véleményre azonban legyintenek az angolok. "Szerintem hazafiatlan lépés volt a zászlók kitiltása, a drukkereknek meg kellene engedni, hogy ily módon is kifejezhessék támogatásukat. Örülök, hogy legalább megpróbálták szurkolótársaim" - vélekedett a 18 éves teniszrajongó, Nick Harding.

Wimbledon egyébként kitűnően védelmezi a verseny szponzorait: egy hölgy esőkabátját például azért kobozták el a biztonságiak, mert azon egy autógyártó cég emblémája szerepelt, a torna hivatalos szponzora azonban a konkurens márkát előállító társaság.

Pircs Anikó