Vágólapra másolva!
A 74 kg-os Ritter Árpád azzal a fehérorosz Murad Gajdarovval kerül szembe a teheráni szabadfogású birkózó-világbajnokságon, akit májusban az Eb-döntőben már legyőzött.

A sorsoláson kiderült, hogy bakui kontinenstorna magyar győztese másodikként kubai ellenféllel találkozik pénteken. Veszélyes vetélytársat kapott Bánkuti Zsolt 60 kg-ban az olimpiai ezüstérmes, azeri Abdulajev személyében, majd a koreai Hvang Vong következhet számára. Farkas Zoltánra (96) a brazil Jaude és a görög Xanthopulosz, Aubéli Ottóra (120) pedig az iraki Sahin illetve a görög Theodridisz vár.

A 84 kg-os Kapuvári Gábor délelőtt mindkét mérkőzését elvesztette csoportjában, így nem került a legjobb nyolc közé. A magyar versenyző a japán Kacut Szemba ellen esélyesként lépett szőnyegre, ennek megfelelően el is húzott 7-2-re. Ezután viszont egy akció közben kedvezőtlen pozícióba került, s riválisa kihasználva a helyzetet tusolta őt.

A második mérkőzésen kevés esélye volt a győzelemre, hiszen azzal a Joel Romeróval birkózott, aki 1999-ben világbajnok, 2000-ben olimpiai ezüstérmes, tavaly vb-harmadik volt. A kubai végül is 4-0-ra győzött. "Sajnos egy apró figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy kikapjon a japán ellenfelétől. A második összecsapáson, úgy gondolom, reális eredmény született" - értékelt Gulyás István szakágvezető. "Az olimpia szempontjából azt mondhatom, hogy nem reménytelen a helyzet. Gábor végül is féléves kihagyást követően tért vissza, és ahhoz képest nem birkózott rosszul. Kemény munkával lehetnek esélyei a jövőben."