Vágólapra másolva!
Megkezdődött Sevillában az evezős világbajnokság nyolc napig tartó küzdelemsorozata. A címvédésre készülő Haller Ákos, Pető Tibor kétpár magabiztosan nyerte futamát, így egyenes ágon került be a csütörtöki középdöntőbe.

A magyar duó 500 méternél még a második helyen állt, majd féltávnál átvette a vezetést, s bár végig nagy csatát vívott brit riválisával, 6:17.14 perces idővel elsőként haladt át a célvonalon. Az eredmény a harmadik legjobb volt a mezőnyben, a második előfutamot ugyanis az ausztrál Jones, Hardcastle kettős nyerte 6:16.01-gyel, s a mögöttük második, tavaly Luzernben ezüstérmes Hardy, Vieilledent francia páros is 6:16.14 perc alatt tette meg a 2000 métert. Mivel azonban csak a győztesek kerülnek egyből tovább, utóbbiak a keddi reményfutamban is kénytelenek vízre szállni. A szám harmadik előcsatározását az olasz Abbagnale, Berra duó nyerte. Az egypárban versenyző Székely Viktória német, kínai és új-zélandi ellenfele mögött negyedik lett, ő szintén kedden, a reményágon javíthat.

A vb rajtja előtt tartották a nemzetközi szövetség (FISA) évi rendes kongresszusát, ahol döntés született arról, hogy a végrehajtó bizottság javaslata ellenére az angliai Eton és nem a bulgáriai Plovdiv rendezheti 2006-ban a világbajnokságot. Kijelölték a jövő évi Világkupa helyszíneit is: a sorozat - csak úgy mint idén - három állomásból áll majd. Az első versenyre Milánóban (május 30-június 1.), a másodikra Münchenben (június 20-22.), a harmadikra Luzernben (július 12-13.) kerül sor.

"A közgyűlés természetesen nem fogadta örömmel a NOB programbizottságának közelmúltban tett javaslatát, amely szerint a 2008-as olimpiától már nem rendeznének könnyűsúlyú számokat a játékokon. Mindent el fogunk követni, hogy a jövőben se változzon a jelenlegi műsor" - mondta Kokas Péter, a hazai szövetség általános alelnöke.