Vágólapra másolva!
Hiába volt a sok fogadkozás, az extra motiváció, Michael Chang nem tudta sikerrel venni a 400 ezer dollár összdíjazású, hongkongi férfitenisz-torna első fordulóját. A Roland Garros egykori bajnoka Alex Corretjától kapott kétszettes verést, meglehet, utoljára vizitált a Salem Openen az ázsiai származású játékos.

Magyar idő szerint ma reggelig bizonytalan volt a hongkongi viadal sorsa, a folyamatos esőzések miatt ugyanis eleddig alig néhány találkozót játszottak le. A szervezők úgy kalkuláltak, ha ma is lehetetlen lesz a játék, lefújják a tornát, ekkora lemaradást úgysem tudnának behozni.

Esőisten végül kegyesnek bizonyult hozzájuk, eloszlatta a fellegeket, így lezavarhatták az első fordulót. Azt az első fordulót, mely Michael Chang számára különös jelentőséggel bírt, bejelentette ugyanis, hogy pályafutása befejezésére készül, utoljára szerepel kedvenc versenyén. Méltóképpen, legalább egy döntővel szeretett volna ünnepelni, Alex Corretja azonban keresztülhúzta számításait, s kétszettes diadalt aratott ellene. Az első játszmában rövidítésben volt jobb, a másodikat 6:4-re nyerte. Úgy látszik, manapság már nem elegendő Chang fantasztikus lábmunkája a győzelemhez.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Elutasították Hingis keresetét/sport/egyeni/tenisz/20020925elutasitottak.htmlIvanisevic újra edz/sport/egyeni/tenisz/20020922ivanisevic.html

Jó napja volt a spanyoloknak, Carlos Moya is továbbment, pedig sorsolása miatt nagyon bosszankodtak szurkolói. Az első körben a torna nyolcadik legjobb játékosával (világranglista alapján), az amerikai Gambill-lel kellett összemérnie erejét, akitől a US Openen csúnya nagy verést kapott. Fűtötte a visszavágás vágya, mindenképpen le akarta nyomni tengerentúli riválisát. Végül sikerrel is járt, egy szettet ugyan elbukott, de bejutott a második fordulóba. Oda, ahol az ausztrál Wayne Arthurs vár rá, a kilencedik legerősebb teniszező. Pech. Szerencséje volt ellenben a szintén spanyol Ferrerónak, nem kifejezetten magasan jegyzett játékosok ellen kell vitézkednie.

Az első helyen kiemelt, orosz Szafin bemutatót tartott tudásából, 6:2, 6:2-re verte a német Burgsmüllert. Ha így folytatja, akár még a tornát is megnyerheti, az elmúlt hetekben bemutatott hullámzó teljesítményét figyelembe véve persze nem lesz könnyű dolga. És a szervezőknek sem, ha be akarják fejezni a versenyt, az időjósok tájfunt ígértek a hétvégére Hongkongba...

ATP-torna, Hongkong (400 ezer dollár, kemény borítás), 1. forduló:
Szafin (orosz, 1. kiemelt) - Burgmüller (német) 6:2, 6:2
Björkman (svéd) - Mamiit (amerikai) 4:6, 7:5, 6:3
Lapentti (ecuadori, 7.) - Calleri (argentin) 7:5, 6:2
Moya (spanyol, 3.) - Gambill (amerikai) 6:4, 3:6, 6:3
Ferrero (spanyol, 2.) - Koubek (osztrák) 6:2, 6:4
Corretja (spanyol, 4.) - Chang (amerikai) 7:6, 6:4
Arthurs (ausztrál) - Vacek (cseh) 6:4, 6:7, 6:4
Lopez (spanyol) - Hrbaty (szlovák) 6:3, 3:6, 7:6
Chela (argentin, 5.) - Norman (svéd) 6:3, 6:4
Morrison (amerikai) - Szuzuki (japán) 6:2, 6:2
Dupuis (francia) - Kohlmann (német) 6:4, 3:6, 7:5