Vágólapra másolva!
A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén jóváhagyta Volper László és Tarján András előterjesztését a 2003. évi felnőtt egyéni világbajnokságra utazó magyar csapat összetételére vonatkozóan. A május 19. és 25. között Párizsban megrendezésre kerülő vb-n ugyanazok a játékosok képviselhetik a magyar színeket, mint akik a vasárnap véget ért Európa-bajnokságon szerepeltek.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A courmayeuri Eb-n a magyar versenyzők egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek: Tóth Krisztina az osztrák Schlagerrel vegyes párosban az első, a Tóth, Bátorfi női páros a második, női csapatunk a harmadik helyen zárt. Egyéniben Tóth Krisztina és Bátorfi Csilla sem jutott a legjobb 8 közé, s a következő világranglistán visszaesnek majd, hiszen a tavalyi Eb-n mindketten érmesek voltak. (Egy éve Zágrábban Tóth a 2., Bátorfi a 3. helyen zárt.) A múlt vasárnap befejeződött Eb előtt Tóth a 16., Bátorfi a 19. helyen állt azon a szűkített listán, amelyen minden nemzet csak két versenyzővel képviseltetheti magát. A párizsi vb után az első 20 helyezett olimpiai kvótához jut.

Miután a Magyar Asztalitenisz Szövetség az elfogadott költségvetésének megfelelően 4-4 játékos vb-részvételét fizeti, Póta Georgina egyesületi költségen vehet részt a vb-n, míg a férfiaknál Fazekas, Marsi és Lindner megosztott költségvállalással kap lehetőséget, tehát valamennyien - ők maguk vagy az egyesületük - az egy fő részvételi költségének egyharmadát állják.

A világbajnokságon a nemzetközi szövetség szabályának megfelelően csak azonos nemzetbeliek alkothatják a párosokat, így biztos, hogy az egynemű párosokban csak négy magyar indulhat. A vegyes párosban négy magyar duó lesz, miután Bátorfi Csilla nem játszik.

A vb-n induló magyar versenyzők:
férfiak: Demeter Lehel (Kecskeméti Profitholding Spartacus), Fazekas Péter (Langenlois - osztrák), Marsi Márton (BVSC), Lindner Ádám (Postás-MATÁV), Pázsy Ferenc (Postás-MATÁV)

nők: Bátorfi Csilla (Langweid - német), Fazekas Mária (Statisztika), Molnár Zita (Statisztika), Póta Georgina (Statisztika), Tóth Krisztina (Busenbach - német)

A párosok várható összetétele:
női páros: Bátorfi-Tóth, Fazekas-Molnár
férfi páros: Pázsy-Lindner, Marsi-Fazekas

A vegyes párosok később kerülnek kijelölésre. A válogatott edzőjeként Temes Péter (férfiak) és Tarján András (nők) ül a kispadon.

Fábik Tibor