Vágólapra másolva!
Mindkét, a Roland Garros főtábláján érdekelt magyar teniszező hétfőn játssza első fordulós meccsét: Mandula Petra a spanyol Marta Marreróval mérkőzik, Sávolt Attila pedig a svéd Andreas Vinciguerrával méri össze erejét.

Az első napon mindjárt két magyar játékosért izgulhatunk a Roland Garroson, Mandula Petra és Sávolt Attila is hétfőn tudja le első fordulós mérkőzését. A figyelmes francia szervezők ráadásul úgy állították össze a programot, hogy azoknak, akik a magyarokra kíváncsiak, egyetlen felesleges lépést sem kell tenniük: a 11-es pályán (a program délelőtt 11 órakor kezdődik) a harmadik meccs Manduláé, míg a negyedik Sávolté. A műsorban előbb egy férfi, majd női meccs szerepel, így Mandula várhatóan olyan 15 órakor lép pályára.

Ellenfele a világranglista 86. helyén álló spanyol Marta Marrero lesz, aki 2000-ben volt már negyeddöntős a Roland Garroson. Igaz, ezt 2001-ből Mandula is fel tudja mutatni, mindenesetre eléggé kétesélyes a meccs. Sávolt riválisa, a svéd Vinciguerra jelenleg 112. a világranglistán, tavaly nem indult a Roland Garroson. 2001-ben eljutott a második fordulóig, ennél tovább azonban sosem (Sávolt bezzeg járt a harmadik körben is 2000-ben).

A francia nyílt teniszbajnokság hétfői műsorának érdekességei:
Férfi egyes:
Sávolt Attila - Vinciguerra (svéd)
Agassi (amerikai, 2.) - Beck (szlovák)
Moyá (spanyol, 4.) - Volandri (olasz)
Federer (svájci, 5.) - Horna (perui)
Coria (argentin, 7.) - Sa (brazil)
Srichaphan (thaiföldi, 10.) - Hrbaty (szlovák)
Corretja (spanyol, 16.) - Blanco (spanyol)
Kafelnyikov (orosz, 17.) - Boutter (francia)
Calleri (argentin, 18.) - Squillari (argentin)
Blake (amerikai, 24.) - Dent (amerikai)

Női egyes:
Mandula Petra - Marrero (spanyol)
S. Williams (amerikai, 1.) - Rittner (német)
Henin-Hardenne (belga, 4.) - Wartusch (osztrák)
Mauresmo (francia, 5.) - Razzano (francia)
Hantuchova (szlovák, 9.) - Zsidkova (orosz)
Fernandez (argentin, 28.) - Pierce (francia)