Vágólapra másolva!
A vízilabdás Unicum-nagyhét, benne a hétvégi Világliga-selejtező zárultával hétfőtől a legjobb magyar úszók vették birtokukba a margitszigeti Hajós Alfréd-uszoda nagymedencéjét. Megkezdődött a világbajnoki felkészülés hajrája, Kovács Ágnes, Risztov Éva és válogatott társaik zöme a július 17-i elutazásig itt csiszolja, finomítja a formáját a 20-án kezdődő vb-futamokra.

Kiss László szövetségi kapitány közlése szerint vannak, akik saját megszokott környezetükben, a klubjuk által használt uszodában dolgoznak továbbra is, a szigetre Kerékjártó Tamással kiegészülve a Bp. Spartacus Turi György mesteredző vezette elitalakulata költözött ki a hátralévő bő két hétre, afféle étkezéses edzőtábor keretében.

"Itt nemcsak a jó munkához kellő nagyszerű környezet biztosított, hanem a pihenés is. Külön köszönet jár az öttusázóknak, akik vb-felkészülésünk finisében a rendelkezésünkre bocsátották a Margitszigeten lévő pihenőszobáikat, így csak aludni járnak haza a válogatottak, s reggeltől estig folyhat a felkészülés. Szerencsére a betegeink is meggyógyultak, velünk van Kovács Ágnes és Batházi István is, remélem, sikerül pótolniuk a kiesést a hátralévő napokban" - mondta a hétfői tábornyitáskor a kapitány.

Kiss László arról is beszámolt, hogy kijelölték a vb utáni héten kezdődő ifjúsági Európa-bajnokság magyar szereplőit. A glasgow-i korosztályos csúcstalálkozón 16-an próbálnak szerencsét.

A névsor
lányok: Boulsevicz Beatrix (Római SE), Farkas Mariann (Veszprém), Szalai Boglárka, Szepesi Nikolett (mindkettő Bp. Spartacus), Czakó Andrea (Pécsi Tási), Balogh Vanessa (Jövő SC), Szél Friderika (Szeged)
fiúk: Takács Krisztián (Dunaferr), Cseh László (Bp. Spartacus), Dinya Tamás, Kiss Boldizsár, Madarassy Ádám (mindhárom FTC-Print 17), Horváth Zoltán, Rudolf Roland (mindkettő Jövő SC), Financsek Gábor (Pécsi Tási), Nagy Péter (Rája).