Vágólapra másolva!
A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöksége csütörtökön kihirdette az augusztus 23-31. között Párizsban rendezendő 9. szabadtéri világbajnokságra utazó csapat névsorát. E szerint a vb-n 21 magyar versenyző indul. A célkitűzés két érem megszerzése. Rábold Gusztáv, a MASZ elnöke bízik benne, hogy a francia fővárosban megszületik a sportág első magyar vb-aranya; amelynek megszerzésére a diszkoszvető Fazekas Róbert és a kalapácsvető Annus Adrián is esélyes.

A MASZ csütörtöki sajtótájékoztatóján Rábold Gusztáv elnök az elvárásokról és reményeiről a következőket nyilatkozta: "Legalább öt versenyzőt az első nyolc közé várunk, s közülük kettőt a dobogóra. Nem titok, hogy az érmeket a két Európa-bajnoktól, a diszkoszvető Fazekas Róberttől és a kalapácsvető Annus Adriántól reméljük. S bízom abban, hogy Párizsban megszületik a sportág első magyar vb-aranya is."

A francia fővárosban 46 számot rendeznek, s ebből 18-ban leszünk érdekeltek. A dobogós pozíciókra a több mint 200 ország közül várhatóan 30-40 nemzet atlétái pályáznak. Az IAAF premizálása alapján az első helyért 60 ezer, a másodikért 30 ezer, a harmadikért 20 ezer dollár jár, de még a nyolcadik is kap 4 ezret. A váltókban az aranyérem 80 ezer dollárt ér.

A magyar vb-csapat
férfiak
Dobos Gábor (100 m, 4x100 m), Németh Roland (100 m, 4x100 m) Pauer Géza (200 m, 4x100 m), Szeglet Zsolt (400 m, 4x100 m), Gyulai Miklós (4x100 m), Tóth János (50 km gyaloglás), Zsivoczky Attila (tízpróba), Fazekas Róbert, Kővágó Zoltán, Máté Gábor (diszkoszvetés), Annus Adrián, Botfa Péter (kalapácsvetés), Horváth Gergely (gerelyhajítás), Biber Zsolt (súlylökés)

nők:
Varga Judit (800 m, 1500 m), Kálovics Anikó (10 000 m), Staicu Szimóna (maratonfutás), Szabó Zsuzsa (rúdugrás), Vaszi Tünde (távolugrás), Divós Katalin (kalapácsvetés), Szabó Nikolett (gerelyhajítás).

Az 1996-os atlantai olimpiai bajnok, tavaly Eb-4. Kiss Balázs (kalapácsvetés) és az elmúlt évi bécsi fedett pályás Eb-n második helyen végzett Győrffy Dóra (magasugrás) a nevezési szintet ugyan teljesítette, de előbbi sérülés, utóbbi formahanyatlás miatt nem utazik Párizsba.

Fábik Tibor