Vágólapra másolva!
Kevesebb, mint 24 órával a Tour de France kerékpáros körverseny szombati rajtja előtt a német Jan Ullrich, a viadal 1997-es győztese, az idei esemény egyik nagy favoritja hatalmasat bukott, ám a T-Mobile Team csapatorvosa szerint sérülései nem veszélyeztetik a 31 éves kerekes indulását és esélyeit.

Pénteken a T-Mobile-csapat az országúton edzett Noirmoutier térségében. Ullrich és társai egy furgon szélárnyékában tekertek, amikor az autót vezető Mario Kummer - a T-Mobile Team csapat sportigazgatója - hirtelen fékezett, és Ullrich hátulról belerohant a kisteherautóba. A német jókorát bukott, alaposan lehorzsolódott róla a bőr, de dr. Lothar Heinrich csapatorvos szerint a sérülések nem súlyosak, nem forog veszélyben Ullrich szombati rajtja.

"Nem vettem észre a gyors fékezést, figyelmetlen voltam. Nincs semmi baj, szombaton ott leszek a rajtnál" - jelentette ki Ullrich.

A német kerekes eddig ötször végzett a második helyen a Touron, ebből háromszor Armstrong mögött. Tavaly negyedik volt, jó kilenc perccel lemaradva örök riválisától.

Ch. Gáll András