Vágólapra másolva!
Rábold Gusztáv, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke szerint a doppingvétség miatti eltiltása után visszatérő kalapácsvető Annus Adrián és diszkoszvető Fazekas Róbert csak a 2007-es felkészülésre kaphat anyagi támogatást.

"A két sportoló a 2007-es felkészülést illetően számíthat a MASZ anyagi támogatására, ha 2006 szeptemberétől olyan eredményeket tudnak felmutatni, ami reménykeltő a jövőre nézve." - mondta Rábold Gusztáv. Hozzátette: a két versenyző keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakból arra is lehetett következtetni, hogy már eltiltásuk alatt kapnak anyagi támogatást.

"Sem az idei, sem a jövő évi szakmai programban nem szerepel Annus és Fazekas. A következő évre tekintve csak olyan atléták támogatása jöhet szóba, akik a fedettpályás világbajnokságra vagy az Európa-bajnokságra készülnek." - hangsúlyozta a MASZ-elnök.

Az athéni olimpiai aranyérmétől megfosztott Annus Adriánt és Fazekas Róbertet egyformán két évre tiltották el doppingvétség miatt. Kedden bejelentették, hogy büntetésük lejárta után folytatják pályafutásukat, céljuk a 2007-es oszakai vb és a 2008-as pekingi olimpia. Fazekas eltiltása 2004. szeptember 7-től, Annusé pedig 2004. szeptember 30-tól datálódik.