Vágólapra másolva!
Andre Agassi óriási csatában legyőzte a belga Xavier Malisse-t, s ezzel a negyedik olyan játékos lett, aki 35 éves kora felett bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjébe.

A hazai sztár az első két szettet tulajdonképpen könnyedén nyerte meg, s ekkor úgy tűnt, gond nélkül lép túl ellenfelén, ám Malisse a folytatásban feljavult és kiharcolta a döntő játszma lehetőségét. Az ötödik szettben aztán ismét Agassi dominált, így a torna kétszeres bajnoka sorozatban ötödször jutott be a legjobb nyolc közé.

"A negyedik játszmában egyszerűen lejátszott engem. Reménykedtem, hogy az ötödikben elő tudok húzni valami újat, ami végül is sikerült. Ez remek érzés" - mondta a találkozó után az amerikai teniszező.

A negyeddöntőben Agassi honfitársával, James Blake-kel találkozik, aki Tommy Robredót (19.) győzte le a 16 között, s ezzel már a harmadik kiemelt játékost búcsúztatta az idei versenyen.

A nők nyolcaddöntőjében az elmúlt hónapokban kirobbanó formában játszó Mary Pierce (12.) az idei francia nyílt bajnokság fináléjában őt könnyedén legyőző belga Justine Henin-Hardenne-nel (7.) találkozott. A 30 éves francia játékos ezúttal lényegesen jobb teljesítményt nyújtott, mint Párizsban, míg Henin sokkal rosszabbat, így Pierce két játszmában győzött.

A többi mérkőzésen nem született meglepetés: a harmadik helyen kiemelt francia Amelie Mauresmo az orosz Jelena Lihovcevát (19.), míg a hatodikként rangsorolt, szintén orosz Jelena Gyementyjeva a svájci Patty Schnydert verte két szettben.

A második helyen kiemelt Lindsay Davenport magabiztos játékkal, két játszmában győzte le a francia Nathalie Dechyt. A hazai klasszisnak mindössze 57 percre volt szüksége 15. helyen rangsorolt riválisa legyőzéséhez, így sorozatban kilencedik alkalommal került a legjobb nyolc közé a US Openen.

Eredmény, férfiak:
nyolcaddöntő:
Agassi (amerikai, 7.) - Malisse (belga) 6:3, 6:4, 6:7 (5-7), 4:6, 6:2
Coria (argentin, 8.) - Massu (chilei) 6:4, 2:6, 6:7 (5-7), 6:2, 6:2
Ginepri (amerikai) - Gasquet (francia, 13.) 6:3, 3:6, 6:7 (6-8), 6:4, 6:0
Blake (amerikai) - Robredo (spanyol, 19.) 4:6, 7:5, 6:2, 6:3

nők:
nyolcaddöntő:
Mauresmo (francia, 3.) - Lihovceva (orosz, 19.) 6:1, 6:4
Gyementyjeva (orosz, 6.) - Schnyder (svájci, 11.) 6:4, 6:3
Pierce (francia, 12.) - Henin-Hardenne (belga, 7.) 6:3, 6:4
Davenport (amerikai, 2.) - Dechy (francia, 15.) 6:0, 6:3