Vágólapra másolva!
Egy hónap múlva indul a Sávolt Teniszakadémia: az utóbbi húsz esztendő legeredményesebb magyar játékosa nemzetközi szintű utánpótlás nevelési rendszert szeretne kiépíteni Magyarországon.

"Az aktív pályafutásom befejezése után több külföldi ajánlatot kaptam, de azért maradtam itthon, hogy a hazai teniszélet fellendítéséért tegyek valamit. Az alapoknál, a gyerekeknél kell kezdeni, hiszen ezen múlik minden" - mondta a keddi budapesti sajtótájékoztatón Sávolt Attila, aki közel két esztendeje a sorozatos és visszatérő sérülések miatt döntött a korai visszavonulás mellett.

"Ma nálunk kevesen teniszeznek és sajnos a többségük rossz kezekben van, ezért elhatároztuk, hogy megfelelő programmal, képzett szakemberek irányításával próbáljuk kinevelni a jövendő kiváló játékosait."

A Sávolt Teniszakadémia az ABC-programmal egy hónap múlva indul, az érdeklődős jelentős: már eddig is több mint hatvan gyermek jelentkezett. Egyelőre három helyszínen - Puskás Ferenc-stadion, Folyondár utca, Dunakeszi - kezdődik meg a tanítás, olyan remek oktatók irányításával, mint Simora János, Fonó László és Hultai Gergely.

A szervezők azt remélik, hogy minden évben további helyszínekkel bővül az akadémia. Berényi János, a szövetség elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy elismerésre méltónak tartják a kezdeményezést és erejükhöz mérten anyagilag is segítik a munkát. A program részleteiről a www.savoltakademia.hu címen lehet bővebb tájékoztatást kapni.

Sávolt, aki Taróczy Balázs óta a legeredményesebb magyar játékos a világranglistán, 2002. május 20-án tanyázott a legelőkelőbb pozícióban, akkor a 68. helyen állt. Mind a négy Grand Slam-tornán volt főtáblás, a Roland Garroson 2000-ben a selejtezőből a harmadik fordulóig jutott, ahol az ausztrál Llleyton Hewitt-tól kapott ki. Három esztendeje szintén bekerült a 32 közé, akkor az argentin Guillermo Coría állt az útjába.