Vágólapra másolva!
A német Jens Voigt nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szombati, 13. - a sorozat leghosszabb - szakaszát. A CSC kerekese rendkívül izgalmas befutót követően alig néhány méterrel előzte meg a spanyol Oscar Pereiro Siót, aki azonban ezzel összetettben átvette a vezetést, hiszen az eddigi éllovas amerikai Floyd Landis csupán félórás hátránnyal követte őt.

A T-Mobile felbontja szerződését Jan Ullrichhal, amennyiben a német klasszis nem nyilatkozik az ellene felhozott doppingvádakról és nem tisztázza magát - jelentette be a Tour de France kerékpáros körverseny szombati befutója után Christian Frommert, a csapat szóvivője.

"Ullrichnak csütörtökig írásban kellett volna nyilatkoznia a vele szemben megfogalmazott vádakról, ő azonban ezt eddig nem tette meg, ezzel rengeteget árt csapatunk és támogatóink hírnevének. Névadó főszponzorunk a 2008-ban lejáró együttműködési megállapodást csak akkor hosszabbítja meg, ha százszázalékos garanciát tudunk vállalni arra, hogy egyetlen versenyzőnk sem használ tiltott szert."

A Süddeutsche Zeitung című lap pénteken arról számolt be, hogy a spanyol hatóságok lefoglaltak egy füzetet, melyben tételesen, napra lebontva felsorolták, Ullrich melyik nap, milyen tiltott szert szedett a tavalyi Tour de France-on. A T-Mobile felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel (WADA) és felajánlotta segítségét a tiltott szerekkel szembeni harcban.

13. szakasz, Béziers-Montélimar, 230 km:
1. Jens Voigt (német, CSC) 5:24:36 ó
2. Oscar Pereiro Sio (spanyol, Caisse D,epargne) azonos idővel
3. Sylvain Chavanel (francia, Cofidis) a.i.

Az összetettben:
1. Oscar Pereiro Sio 59:50:34 ó
2. Floyd Landis (amerikai, Phonak) 1:29 perc hátrány
3. Cyril Dessel (francia, AG2R-Prevoyance) 1:37 p h.

Vasárnap a Montélimar és Gap közötti 180,5 km-es szakasz vár a mezőnyre.