Vágólapra másolva!
Két hónapos szünet után vasárnap játszották le a sakk-csapatbajnokság ötödik fordulóját. Az ötszörös bajnok, címvédő Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp újabb nagyarányú győzelmet aratott, és előnyét hat és fél pontra növelte az Aquaprofit Nagykanizsa együttese előtt. Riválisaihoz hasonlóan ötödször nyert az ASE Paks. Március 4-én lesz a bajnokság első rangadója, Paksra utaznak a zalaegerszegi sakkozók.

A legjobb csapatok vetélkedésében folytatta remek szereplését a címvédő Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp együttese. A bajnokság újoncát, az Edelényi VSE. ellen nyert 9-3-ra. Az ötszörös bajnok egyelőre bravúrosan szerepel, hiszen az eddig lejátszott öt forduló során sakkozóik még nem vesztettek játszmát. Ifjúsági játékosuk, a Maróczy Központi Sakkiskola tanulója, Mihók Olivér mind az öt partiját megnyerte.

A bajnokság előtt jelentősen erősített az Aquaprofit Nagykanizsa, meglepetés, hogy a kiesés ellen küzdő Tabáni Spartacus ellen csak 7-5-ös nyerést tudott elkönyvelni. Polgár Judit mellett nélkülözték a moszkvai Aeroflot-tornán szereplő Balogh Csabát is. Az ASE Paks játszmavesztés nélkül érte el ötödik csapatgyőzelmét, feljött a negyedik helyre a PMSE Antenna-Hungária-MTK csapata.

Az 5. forduló eredményei:
Statisztika PSC. - Honvéd 6 - 6
PMSE Ant.H-MTK - BEAC-Rufusz 8 - 4
Tabáni Spartacus - Aquaprofit Nagykanizsa 5 - 7
Makói SVSE. - Vasas-Novák-MKB 5,5 - 6,5
Haladás VSE. - ASE Paks 4,5 - 7,5
Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp - Edelényi VSE. 9 - 3

A bajnokság állása:
1.Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK 46 pont
2. Aquaprofit Nagykanizsa 39,5
3. ASE Paks 39
4. PMSE Ant.H-MTK 31
5. Vasas-Novák-MKB 29,5
6. Statisztika PSC 27,5
7. Honvéd 26,5
8. Makói SVSE 25,5
9. BEAC-Rufusz 21,5
10. Haladás VSE 21 (1)
11. Tabáni Spartacus 20,5
12. Edelényi VSE 20,5 (12)

Verőci Zsuzsa