Vágólapra másolva!
A hatodik helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában, 6:1, 6:2-re nyert a hazai kedvenc Peng Suaj ellen és bejutott a döntőbe a 600 ezer dollár összdíjazású pekingi keménypályás női tenisztornán. A 18 esztendős magyar tehetség a fináléban a második helyen rangsorolt szerb Jelena Jankoviccsal találkozik.

A nyitó szettben Szávay azonnal elnyerte ellenfele adogatójátékát, majd simán nyerte a sajátját (2:0).

A kínai teniszező megpróbálta szorosabbá tenni a meccset, de esélye sem volt a magyarral szemben, aki bámulatos keresztütésekkel, remek lecsapásokkal valósággal leütötte a pályáról riválisát. Szávay háromszor is brékelte Penget és 32 perc alatt jutott előnyhöz.

Forrás: EPA

A folytatásban kissé erősített Peng és 2:2-ig fej fej mellett haladt a két játékos. A hatodik gémben aztán ismét brékelt a magyar (4:2), majd nagyon magabiztosan nyerte a saját adogatását és csupán egy játék választotta el a döntőbe jutástól. Az utolsó gémben két meccslabdához jutott Szávay és már az elsőt értékesítette.

"Már a meccs elején igyekeztem agresszívan teniszezni és irányítani a játékot. Ha csak az eredményt nézzük, akkor úgy tűnik, könnyen nyertem, ám be kell vallanom, nagyon kemény összecsapás volt és örülök, hogy sikerült kiharcolni a győzelmet" - nyilatkozta az elődöntő után Szávay Ágnes. "Még sohasem játszottam Jankovic ellen, igyekszem a legjobbamat nyújtani, aztán meglátjuk mit hoz a holnap."

elődöntő:
Szávay Ágnes(6.) - Peng (kínai) 6:1, 6:2
Jankovic (szerb, 2.) - Davenport (amerikai) 6:3, 7:5