Vágólapra másolva!

A vihar átírta az úszó-vb programját, Dubaj házigazda lesz

A péntek esti vihar megrongálta a római vizes világbajnokság hosszútávúszó helyszínét, ezért vasárnap elmarad a férfi és női 5 km-es verseny, s a rendezők kénytelenek a teljes programot módosítani. Kijelölték a 2010-es vb helyszínét.

A helyszín rendbetétele több napot vesz igénybe, ezért az 5 km-es számokat kedden bonyolítják le, a keddre tervezett női és a szerdán esedékes férfi 10 km-t pedig valószínűleg csütörtökön.

A csütörtöki női 25 km is tolódik, méghozzá szombatra, s ezen a napon kerül sor a férfiak hasonló számára is.

Dubaj rendezheti 2013-ban a világbajnokságot, jelentette be a nemzetközi szövetség (FINA). A szombati szavazás során a szervezet 21 tagú vezető testületének többsége az egyesült arab emírségekbeli metropolisz mellett döntött, a másik két pályázó Hamburg és Moszkva volt. Két év múlva Sanghaj lesz a házigazda.

Mexikói meglepetéssiker női toronyugrásban

Meglepetésre a mexikói Paola Espinosa nyerte a női toronyugrók szombati döntőjét. A tavaly olimpiai bajnok kínai Csen Zso-lin ezúttal csak második lett, míg a dobogó harmadik fokára honfitársa, Kang Li állhatott fel. Az olimpiai bajnok, kínai Csin Kaj, Vang Feng duó nyerte a férfi 3 méteres szinkronműugrást.

műugrás, női torony (10 m):
1. Paola Espinosa (Mexikó) 428,25 pont
2. Csen Zso-lin (Kína) 417,60
3. Kang Li (Kína) 410,35

Kormos Villő a 22., Mátyás Melinda pedig a 23. helyen végzett, mindketten a pénteki selejtezőben fejezték be szereplésüket.

férfi 3 m-es szinkronműugrás:
1. Csin Kaj, Vang Feng (Kína) 467,94 pont
2. Troy Dumais, Kristian Ipsen (Egyesült Államok) 445,59
3. Alexandre Despatie, Reuben Ross (Kanada) 428,64