Vágólapra másolva!
Martina Hingis oldalán győztesen tért vissza Wimbledonba Anna Kurnyikova. Az angol nyílt teniszbajnokságon a hölgyek meghívásos versenyében a még mindig szexi orosz teniszező brit duót vert svájci partnerével. Temesvári Andrea viszont Helena Sukova oldalán kikapott.

Nem volt esélye a brit Anne Hobbs, Samantha Smith kettősnek a hölgyek meghívásos versenyében, a wimbledoni tenisztornán ugyanis a hazaiak kettőse sima, 6:2, 6:4-es vereséget szenvedett Martina Hingistől és Anna Kurnyikovától.

A svájci és az orosz csillag aktív pályafutása során 2002-ben Grand Slamet is nyertek, az ausztráliai siker nem múlt el nyomtalanul, olyan összehangolt játékkal rukkoltak elő, igaz, 29 évesen könnyebb dolguk akadt a hozzájuk képest veteránnak számító, együtt 88 éves rivális ellen.

"Visszatértem, nagyon boldog vagyok, minden pillanatot érzelemdúsan éltem meg" - nyilatkozta a mérkőzés után meghatottan Hingis, aki három éve egy pozitív doppingteszt után vonult vissza.

Kurnyikova szerint a tenisz egész embert kíván, amit egyre nehezebb elviselni. "Ez teljes munkaidőt kíván, heti hét napot, 10-11 hónapot egy évben. Egy nőnek ezt nehéz teljesítenie, hiszen nincs magánélete, családi élete."

Forrás: AFP

Az orosz teniszező szerint néhány éve sokkal jobb volt a mezőny. "Amikor Martinával játszottunk, olyan vetélytársaink voltak, mint a két Williams lány, Clijsters, Henin, Pierce, Capriati, Sánchez vagy Graf. Generációk óriási egyvelege. Most a top 10-en kívül alig-alig van ismert arc, a teniszfanatikusokon kívül senki sem tudja, kik ezek a lányok."


A viadalon pályára lépett a rákbetegséggel küzdő Martina Navratilova, aki Jana Novotna oldalán diadalmaskodott, míg a Helena Sukova, Temesvári Andrea cseh, magyar kettős kikapott amerikai riválisától.