Vágólapra másolva!
Köves Gábor korábbi válogatott játékos irányítja a jövőben a jelenlegi első számú magyar női teniszező, Szávay Ágnes edzéseit.

A világranglistán a 37. helyen álló Szávay közös megegyezéssel szakított edzőjével, Karl-Heinz Wetterrel, így a felkészülését már új trénere, Köves Gábor irányítja. A párosban korábban magyar bajnok és Davis-kupa-csapattag 2003 és 2005 között Mandula Petra edzője volt, így nem ismeretlen számára a WTA világa. A szakember 2004-ben az athéni olimpiára utazó teniszválogatott vezetőedzője volt.

"Megtisztelő számomra a feladat, hogy Ági edzője lehetek. Szakkommentátorként mindig figyelemmel kísértem a mérkőzéseit, így nem ismeretlen számomra a játéka" - mondta Köves a Szavayagi.hu-n. "Ágival megbeszéltük az edzésprogramot és a terveket, úgy érzem, minden adott ahhoz, hogy fel tudjunk készülni a 2011-es évre. Ági nagyon tehetséges, véleményem szerint azzal a munkával, amelyet kitűztünk magunk elé, meg fogja tudni valósítani a céljait."

Szávay Ágnes ugyan korábbi sérülése miatt a januári ausztrál nyílt bajnokságon még nem léphet pályára, de bizakodóan várja a 2011-es esztendőt.

"Örülök, hogy végre egészséges vagyok, és el tudtam kezdeni a felkészülést. Sajnos az év vége nem úgy sikerült, mint ahogy azt elterveztem, és sajnálom, hogy nem tudok részt venni az Australian Openen, de nem vagyok elkeseredve, mert mindennél fontosabbnak tartom azt, hogy egészséges legyek, és jól fel tudjak készülni a szezonra" - mondta a magyar játékos a saját honlapján.

"Úgy érzem, hogy nyugodtan tudok készülni, mind az MTK-ban mind pedig a Gold's Gym fitneszcentrumban, ahol a kondiedzéseket végezzük. Jó látni, hogy a legjobb női játékosok mind itthon vannak, és együtt tudunk edzeni" - nyilatkozta Szávay arra utalva, hogy ezen a héten a FED-kupa-válogatott tagjaival, többek között Arn Grétával, Czink Melindával és Babos Tímeával együtt tréningezik.