Vágólapra másolva!
A tiroli hegyek között, Going am Wilden Kaiser városában készül Erdei Zsolt, aki a hamarosan ismét az Egyesült Államokban lép ringbe. A magyar profi ökölvívó háromhetes edzőtáborát Fritz Sdunek irányítja, aki Vitalij Klicskót is felkészíti a március 19-én megrendezendő Odlanier Solis elleni nehézsúlyú mérkőzésre.

A kétszeres világbajnok ökölvívó, Erdei Zsolt napi két edzéssel alapozza meg a 2011-es idényt. Januárban Klink Zoltán erőnléti edző irányításával kezdte meg a munkát, március elején pedig Fritz Sdunek vette át a felkészítést.

"Élvezem az edzőtábort, és bár néha fáradtnak érzem magam, nagyon motivált vagyok. A reggeli futások alatt a környező hegyek csodás látványa üdítően hat rám. A hotel elképesztő, minden adott a nyugodt felkészüléshez. Ráadásul Arabellát is itt ismertem meg 2003-ban, így érzelmileg is kötődöm ehhez a hotelhez. Fritz Sdunekkel az első edzéstől jól megértjük egymást, olyan, mint ha tegnap hagytuk volna abba a munkát" - mondta Erdei.

A magyar ökölvívó edzésprogramja összetett: a reggeli futóedzést követően délután erőnléti felkészülés, súlyzós edzés, iskolázás vagy sparringolás következik.

"Az első edzés a sorban minden nap az enyém, aztán Vitalij Klicsko érkezik, hogy a mesterrel készüljön. A felkészülés ezen szakaszához viszonyítva nagyon jó formában érzem magam, és a súlyom is kiváló. Az edzések után sétálok a szállodában, a szobámban olvasok vagy a wellnessrészlegen pihenek."

Forrás: Erdei Zsolt Menedzsment

Erdei a nehéz edzéseket követően az ötcsillagos szálloda luxusát élvezheti.

"Van egy speciális szaunaszertartást, azt nagyon szeretem, ezért minden nap részt veszek rajta. A családom viszont rendkívül hiányzik, nehezen viselem, de szerencsére szombaton kilátogatnak hozzám, így megölelhetem őket. Március 12-ig maradok Ausztriában, és majd hamarosan kiderül, hogyan tovább. Még nincs semmi konkrétum a következő meccsemet illetően, de a menedzserem és a promóterem szerint napok kérdése, hogy kiderüljön a következő ellenfél, helyszín és időpont" - nyilatkozta az ökölvívó.