Vágólapra másolva!
A szombati, Victor Ortiz elleni összecsapás után az újságírók a Manny Pacquiao elleni szupermeccsről is kérdezték a WBC újdonsült váltósúlyú világbajnokát, Floyd Mayweathert. Pacquiao szerint Mayweather nagyon szegényes sportemberi magatartást tanúsított.

Mayweather nem fogta vissza magát: "Nem akar ez a gyerek kiállni velem. Azokkal bokszolgat inkább, akiket én hátrahagytam. Megvertem a veretlen Ricky Hattont, erre aztán ő is kiállt vele. Megvertem De La Hoyát olyan súlyban, amit ő határozott meg. Ő választotta a kesztyűket és a súlycsoportot is. Pacquiao egy olyan súlyban verte meg, amit De La Hoya tizenkét éve nem hozott. Shane Mosley-ról azt mondták, hogy Antonio Margarito ellen nyújtotta a legjobbját. Én utána megvertem őt, erre megkaptam, hogy már ki volt égve. Pacquiao aztán azzal a Margaritóval bunyózott, akit Mosley kiütött és akit aztán csaláson kaptak, és örökre el kéne tiltani, csak hát véletlenül pont Bob Arum bunyósa, szóval értik, hogy is megy ez."

"Nem akarok semmi rosszat mondani Marquezről. Pacquiao most vele fog bokszolni. Én két év szünet után álltam ki Marquezzel, akkor azt mondták, túl nagy vagy Marquezhez, Pacquiaóhoz viszont egyáltalán nem, erre most ők ketten egymással bokszolnak. Szóval, mi van? Azt mondják, felajánlottak egy összeget nekem. De hogy tehették volna ezt? Az ajánlatokat én teszem. Pacquiaónak van egy főnöke. Szerintem rendbe kéne tennie az üzleti ügyeit. Mikor bokszolok, én a bevételeim száz százalékát megkapom, ő viszont a harminc százalékát leadja" - magyarázta Mayweather.

"Nem kell nekem Pacquiao, akármikor, ha szorítóba lépek, megkeresek hetvenmilliót nélküle is. Hol volt ő 1996-tól 2001-ig, mikor én a csúcson voltam? Pacquiaónak egy dolog miatt ekkora a hírneve, hogy az én nevemen lovagol. Mikor azt mondják, Manny Pacquiao, mindenkinek az jut eszébe, hogy egy fickó, aki Floyd Mayweatherrel akar bunyózni. Mikor azt mondják, Floyd Mayweather: igen, ő minden idők egyik legjobbja" - mondta szerénytelenül a WBC-bajnok.

Mayweather közvetlenül Ortiz fejelés miatti bocsánatkérő ölelkezése után ütötte ki a védekezésre nem koncentráló ellenfelét. Az esetet Pacquiao is kommentálta: "Nagyon szegényes sportemberi magatartást tanúsított Mayweather, de az akciója nem volt szabálytalan."

A korábbi váltó-, és nagyváltósúlyú világbajnok Ricardo Mayorga hasonlóan cselekedett volna ilyen helyzetben: "Ugyanazt tettem volna, amit Floyd. Szabályos volt, semmi mocsokságot nem követett el. Ez Ortiz hülyesége volt, leengedte a kesztyűit, aztán lecsapták. Nem kellett volna levenni a fedezékét."

Paulie Malignaggi, a kisváltósúlyú exvilágbajnok szintén Mayweathernek ad igazat: "Mikor utoljára tanulmányoztam a szabályzatot, az azt mondta ki, hogy mindig védd magad. Sajnáltam Victort, mert biztos sokat edzett a találkozóra, de ő vitte el a meccset ebbe az irányba. Mayweather pedig piszokul felkapta a vizet, hiszen volt ott három szándékos fejelés is, ha jól számoltam. Ez nem megy, hogy kocsmai bunyót hozunk a ringbe, aztán meg ölelgetni akarjuk az ellenfelet. Egy férfiember nem fogadja ezt el, hanem azt mondja: Lefejeltél, b., nem akarok a haverod lenni!"

Forrás: www.profiboksz.hu