Társoldalunk:

A Takács nővérek mestermunkát végeztek Cipruson

2011.11.01. 11:47

Taroltak a korosztályos súlyemelőmesterek világbajnokságán a Takács nővérek: Mária és Erika is vb-győztesként térhetett haza Ciprusról.

A magyar női súlyemelés emblematikus alakjainak édesapja, Takács István mesteredző - akit a Magyar Edzők Társasága eddigi munkásságának elismeréseképpen a múlt héten aranyplakettel tüntetett ki - kedden elmondta, hogy idősebbik lánya, az egykori sokszoros vb- és Eb-érmes immár hetedik alkalommal érdemelt ki masters-világbajnoki címet. Takács Mária Limasszolban mester-világcsúccsal győzött a plusz 75 kg-osok kategóriájában, a 45-49 évesek korosztályában.

Szakításban 75 kg-ot teljesített, majd lökésben 95, összetettben pedig 170 kilóval már új rekordokat is felállított Takács Mária, aki a REAC Sportiskola versenyzője, főállásban pedig a hazai szövetség főtitkára. Régi fogásnemi világcsúcsa 93, összetettben pedig 167 kg volt.

Húga, a magyar női súlyemelés egyetlen összetett világbajnoka, a versenyzői pályafutását hosszú szünet után nemrég felújító Takács Erika szintén remekelt: ő ugyancsak a legnehezebbek súlycsoportjában, a 39-44 esztendősek között diadalmaskodott. A Kecskeméti TE súlyemelője a 67 kilogrammos szakítás után a második fogásnemben 91 kg-ig jutott, így összetettben 158 kilós - az újrakezdést tekintve új egyéni - csúccsal nyert.

KAPCSOLÓDÓ CIKK