Vágólapra másolva!
Mivel a felek nem tudtak megegyezni, idén májusban biztosan nem rendezik meg Floyd Mayweather és Manny Pacquiao meccsét.

Az amerikai bunyós május 5-én akart megmérkőzni Pacquiaóval, akinek a promótere azonban több okból sem akarta ezt a dátumot elfogadni, és május végére akarta tolni az összecsapást.

Mayweather azonban június 1-én köteles megkezdeni börtönbüntetését, és mint képviselői elmondták, az őt támogató befektetői csoportok a május 5-i meccset támogatják, sőt, a WBC bajnoka azért kérvényezte, és kapta meg a letöltendő büntetésének elhalasztását, hogy az említett napon még bokszolhasson, így ezt a dátumot a bíróság határozata miatt sem tolhatja ki.

Az amerikainak új ellenfél után kell néznie, ezzel kapcsolatban elmondta, a sajtóban megszellőztetett neveknek semmi valóságalapja nincsen. Robert Guerrerót nem ismeri, Saul Alvarezt túl tapasztalatlannak tartja, Miguel Cottóval viszont szívesen megmérkőzne, bár attól tart, hogy ez esetben a rosszakarói azt mondanák róla, hogy Pacquiao egyik áldozatát választotta.

Mayweather nyilatkozott egy Sergio Martinez elleni mérkőzésről is, ezt nagyon szívesen vállalná, ha meg tudnának egyezni az argentin bunyóssal egy megfelelő súlyhatárban.

Manny Pacquiao promótere, Bob Arum úgy nyilatkozott, ügyfele június 9-én Las Vegasban, egy teljesen új, 38 ezer fő befogadására képes kültéri helyszínen fog kesztyűt húzni, a már korábban említett négy ellenféljelölt - Cotto, Marquez, Bradley, Peterson - valamelyike ellen. Már azt is tudják, kit választanak, de egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.

www.profiboksz.hu