Vágólapra másolva!
Balszerencsésen ért véget a szabadfogású Veréb István (84 kg) számára a belgrádi birkózó Európa-bajnokság, mivel első mérkőzésén komoly térdsérülést szenvedett.

Maróthy István, a magyar szövetség szakmai alelnökének tájékoztatása szerint a szombathelyiek versenyzője az első menetet 3-0-ra megnyerte az izraeli Sergei Kolesnicov ellen, s a másodikban is vezetett 1-0-ra, amikor megsérült, s fel kellett adnia a meccset.

"Az izraeli lábra támadott, s akkor letapadt, majd megroppant István térde. Sajnos, éppen gipszelik, s nemsokára utaznak is haza" - mondta Maróthy.

A nap során a nők 72 kg-os súlycsoportjában szereplő Godó Kitti első mérkőzésén, a nyolcaddöntőben hárommenetes mérkőzést vívott a svéd Anna Jenny Franssonnal, s az 1-0-ra elveszített első szakasz után hiába nyerte meg 2-0-ra a másodikat, a harmadikban ismét 1-0-ra alulmaradt. A 28 éves birkózó akkor folytathatta volna a vigaszágon a küzdelmeket, ha legyőzője a döntőbe verekszi magát, de a svéd sportoló az elődöntőben kikapott.

A szabadfogású csapat három éremmel zárta az Eb-t: Ligeti Dániel második lett a 120 kg-osok között, míg Hatos Gábor (74 kg) és Wöller Gergő (66 kg) a harmadik helyen végzett.