Vágólapra másolva!
Ötödször nyerte meg Wimbledont Serena Williams 2002, 2003, 2009 és 2010 után. Agnieszka Radwanska eddig kétszer negyeddöntőig jutott, ezúttal a második szettet sikerült elcsípnie, de a döntő játszmában Williams feljebb tudott kapcsolni.

Wimbledon, női egyes, döntő:
S. Williams (amerikai, 6.) - Radwanska (lengyel, 3.) 6:1, 5:7, 6:2

Williams villámrajtot vett a wimbledoni női egyes döntőben, míg ellenfelén látszott a megilletődöttség. A lengyel játékos az első szettben 0:5-nél föleszmélt, ami egyetlen nyert gémre lett elég.

A hidegzuhany után eleredt az eső, becsukták a centerpálya tetejét, ám fél órát állt a játék. Az amerikai klasszis a második játszmában is hamar lépéselőnybe került, ám 4:2-es vezetésnél kicsit leült, Radwanska pedig kihasználta ezt, hatból öt gémet behúzott, így kiegyenlített.

A harmadik szettben Radwanska kezdett adogatni, őrizte is az előnyét, közben akadt egy gém, amelyben Williams négy ászt ütött, összesen 49 másodperc alatt. Ez aztán hatott, a következő játékban brékelt az amerikai, sőt már nem is engedett ki a kezéből egy gémet sem.

Serena Williams összesen tizennegyedik GS-címét szerezte meg.

Forrás: Getty Images/Julian Finney

"Serena ma nagyon jól játszott, de örülök, hogy itt lehettem" - nyilatkozta a könnyeivel küszködve a 2005-ös junior győztes. "Játszottam itt esőben és szélben, kicsit megfáztam, így nagyon nehéz dolgom volt."

"Le se tudom írni, milyen érzés ide eljutni! Pár éve kórházban voltam, majdnem bele is haltam, el sem tudom mondani, mekkora öröm ismét itt lenni, nem is álmodtam erről, annyira padlón voltam" - üzent a páholyban ülő családjának a szintén síró Williams.

Forrás: Getty Images/Clive Rose

A harmincéves teniszező a koráról azt mondta: "Ezen a héten 12-nek érzem magam." Testvére, Venus Williams szintén ötször nyert Wimbledonban, mire Serena megjegyezte: "Mindig is akartam mindent, ami neki van!"

Vasárnap a férfi döntőben Roger Federer és Andy Murray találkozik majd.